5 noi orașe pe ruta celebrului Orient Express » Cum arată traseul trenului în România

Orient Express
Orient Express

Legendarul tren Orient Express, care trece și prin România, își extinde rutele din Europa în acest an, anunțând cinci noi puncte de îmbarcare.

Faimos pentru atmosfera care duce călătorii direct la începutul seconului XX, romanticul tren făcut celebru de Agatha Christie a adăugat și trei noi compartimente de lux, tip apartament.

Cât costă să mergi cu trenul Orient Express

1750 de euro e cea mai ieftină rută, Florența – Paris. Detalii despre prețuri AICI!

Venice Simplon-Orient-Express, pe numele său complet, a adăugat pe ruta sa Roma, Florența, Geneva, Bruxelles și Amsterdam. În plus, toate cele 17 compartimente au fost renovate și restaurate. Noua rută Veneția – Amsterdam va conecta trei capitale europene: Paris, Bruxelles și Amsterdam.

Trenul revine la Roma, pornește într-o nouă călătorie spre Paris trecând prin Florența, pe lângă lacurile italiene, munții elvețieni și intrând în Franța la timp pentru o cină delicioasă și un somn bun.

Călătorii au opțiunea de a sta peste noapte la Villa San Michele, la Florența sau la Castello di Casole, în drum spre Paris.

Orient Express trece prin Pasul Brenner

Ruta Geneva – Veneția va trece prin faimosul Pas Brenner, la granița Austria – Italia, oferind peisaje incredibile cu Alpii, trecând prin romanticul oraș Verona și finalizând călătoria la Veneția.

„În 2020, cât timp nu am putut opera călătorii, am venit cu noi idei de destinații și rute, pentru a crește numărul de opțiuni pe care le au pasagerii pentru a vedea Europa din tren. Fie că e vorba de un weekend extins, fie că e vorba de o călătorie îndelungată, rutele reflectă istoria acestui tren emblematic”, a declarat vicepreședintele Trains & Cruises, Gary Franklin.

Trei noi compartimente de lux

Trenul are trei noi compartimente tip apartament numite după orașe de pe ruta sa, Viena, Praga și Budapesta. Fiecare are caracteristici inspirate de orașul care-i dă numele. Praga are nuanțe de auriu și maro, un feeling teatral și mozaicuri cubiste. Vienna evocă stilul regal, cu auriu și verde-smarald și designul clasic cu detalii romantice. Budapesta capturează esența malurilor Dunării, inspirate din arhitectura gotică și otomană.

Orient Express oprește și în România

Venice Simplon Orient Express trece prin Europa din martie până în noiembrie și face călătoria completă până la Istanbul o dată pe an, rută care are o oprire și la București.

Traseul Paris – Budapesta – București – Istanbul durează 6 zile / 5 nopți. A patra zi este dedicată Capitalei României. Pasagerii servesc brunch-ul când trenul se apropie de Sinaia. După masă urmează o vizită la Castelul Peleș și apoi călătoria scurtă spre București, unde pe călători îi așteaptă o noapte de cazare și cina la un restaurant de lux. A doua zi vor relua drumul spre Bulgaria.

La întoarcere, călătorii ajung la București în ziua a doua, de la Istanbul. Primesc micul dejun și prânzul în compartimente, iar după amiază ajung în Gara de Nord, de unde sunt transferați la Hotelul Athenée Palace Hilton. Vor face o plimbare prin Capitală și vor porni seara spre Budapesta, luând cina la bordul vagonului restaurant.

Detalii despre rută AICI!

„Crima din Orient Express” l-a făcut celebru

Orient Express

Orient Express e o linie feroviară internațională de lux, creată în 1883, prin negocieri extraordinare cu toate statele prin care trecea.

Devenită legendară prin călătorii celebri și romanul „Crima din Orient Express” de Agatha Christie, numele acestui tren a devenit sinonim cu călătoria luxoasă.

Cele două orașe originale de la capetele liniei erau Paris și Istanbul.

Primul tren Orient Express a fost pus în circulație la 5 iunie 1883 și a unit Parisul de Constantinopole prin Nancy – Strasbourg – München – Viena – Budapesta – Szeged – Jimbolia – Timișoara – Caransebeș – Vârciorova – Craiova – Piatra Olt – Pitești – București – Giurgiu – Smârda (2.627 km).

De aici, pasagerii erau transportați cu feribotul peste Dunăre la Ruse, în Bulgaria, pentru a lua un alt tren spre Varna, unde urma o nouă transbordare, pe un pachebot al companiei austriece Lloyd, cu care pasagerii ajungeau, după un voiaj ce însuma 83 de ore și 30 de minute, la Constantinopole (actualul Istanbul).

Citește și » Curse de noapte cu trenul în Europa » Cum poți ajunge din București în trenul Viena – Paris sau Zurich – Barcelona

Grammys 2021 » Lista nominalizărilor și artiștii care vor cânta live

Grammys 2021 » Lista nominalizărilor și artiștii care vor cânta live

tarabă în piață

Tarabă în piață. S-a schimbat procedura, în sectorul 1