Adrian Ghenie la București. Cel mai scump pictor român, prezent într-o licitație Artmark

adrian-ghenie
Portrait of Adrian Ghenie by Oliver Mark, Berlin 2014, Collection of the Bucovina Museum

Adrian Ghenie, pictor român în vârstă de 43 de ani care vinde lucrări estimate la milioane de euro, este licitat pe 11 noiembrie cu 3 lucrări de mici dimensiuni la Artmark.

Adrian Ghenie s-a născut în 1977 la Baia Mare, iar acum locuiește în Berlin, Germania. A absolvit Universitatea de Arte din Cluj-Napoca, iar în prezent este cel mai bine vândut pictor român contemporan.

În 2019, „ultima lucrare de Ghenie din seria Lidless Eye, ce deconstruiește portretul pictorului Van Gogh, apărută în licitație la Honk Kong în 6 octombrie, a fost adjudecată de Sotheby’s cu peste 5 milioane de euro, confirmând încrederea colecționarilor și investitorilor în valoarea și viitorul tânărului artist român”, nota hotnews.ro.

Lidless Eye, seria lui Adrian Ghenie, poate fi cumpărată și la București

O pictură din aceeași serie poate fi cumpărată și la Licitația Artmark de Artă Contemporană din seara de miercuri, 11 noiembrie. E vorba de un autoportret al lui Vincent Van Gogh, pe care Ghenie îl reimaginează în propria sa interpretare. Lucrarea pleacă de la prețul de 10.000-15.000 de euro și este un colaj.

Artistul român mai are două lucrări în licitație, „Untitled/Memory”, respectiv „Untitled/Aripă”, care au prețuri de pornire de 20.000, respectiv, 6.000 de euro. Toate cele 3 lucrări ale lui Adrian Ghenie pot fi licitate online pe siteul ArtMark.

van gogh
Adrian Ghenie: Lidless Eye – București, foto: artmark.ro

Muzeul Național de Artă. El Greco și Rembrandt la București și alte 5 capodopere de văzut

Festivalul SoNoRo în 3 orașe: Brașov, Sibiu și București. Cum poate fi urmărit SoNoRo online

Mastering The Music Business Bucureşti

Mastering The Music Business Bucureşti, ediție hibrid anunțată pentru 2021

POSTER X POEM

Proiectul POSTER X POEM București 2020 » Poezie în cartiere