Aqua gym, cursuri de înot și relaxare la bazin în București

Aqua gym, cursuri de înot și relaxare la bazin în București
Aqua gym, cursuri de înot și relaxare la bazin în București. Foto: https://inot-sport.ro/

Aqua gym, cursuri de înot și relaxare la bazin în București » Timpul petrecut la piscină este unul dintre cele mai populare moduri de a ne relaxa.

Avem mai multe variante de a merge la bazin în București pentru a înota, a face aerobic în apă sau a lua cursuri de înot, indiferent de vârstă.

Exercițiul fizic în apă este recomandat pentru că nu e nevoie să ne susținem greutatea, iar efortul pare mai ușor de realizat, chiar dacă putem consuma chiar mai multe calorii decât „pe uscat”. De asemenea, articulațiile și tendoanele sunt protejate în apă, aqua gym fiind recomandat persoanelor cu probleme în aceste zone, indiferent de vârstă. Gimnastica în apă e pentru oricine!

Rezistența opusă în timpul exercițiilor în apă crește musculatura și îmbunătățește flexibilitatea. Inima este mai puțin solicitată decât în cazul exercițiilor obișnuite.

Exerciții în bazin în București

Persoanele care se recuperează după operații sau diverse afecțiuni preferă exercițiile în apă celor pe uscat, fiind mai puțin solicitante.

Un alt avantaj în a merge la bazin în București este că nu curge transpirația pe tine și nu te înroșești la față, ca în cazul unei ore obișnuite de aerobic. De transpirat, transpiri, dar apa reglează foarte bine temperatura corpului.

Arzi caloriile, așa nu uita să rămâi hidratat! Multe persoane sunt induse în eroare de faptul că se află în apă și nu tratează antrenamentul ca pe unul obișnuit. Este bine să avem la îndemână o sticlă de apă imediat după ce ieșim din bazin, pentru a pune la loc ce am pierdut.

Aqua gym și înotul sunt un antrenament pentru tot corpul. Mușchii sunt foarte lucrați, datorită rezistenței opuse de apă la orice mișcare.

Apa ajută foarte mult la echilibrul psihic. Statul în apă creează o senzație de calm și relaxare, chiar dacă facem sport în același timp. Reduce stările de depresie și anxietate și aduce o liniște pe durata întregii zile, chiar și după ce am terminat antrenamentul sau repriza de înot.

Dacă la înot avem nevoie doar de costum de baie, cască și ochelari, la aqua gym apelăm la diverse accesorii pentru a diversifica antrenamentul. Dincolo de exercițiile fără echipament, există și mișcări pe care le facem cu baghetele din spumă, plutele, greutățile și ganterele care ni se oferă în cadrul cursului, la bazin în București. Acestea pun în mișcare mai multe grupe de mușchi și completează perfect ora de aerobic în apă.

Piscinele sunt de obicei la o adâncime constantă, între 1,4 și 1,5 metri, detaliile fiind afișate în zona bazinului sau disponibile la recepția clubului respectiv.

La cursurile de înot pot participa persoane de orice vârstă dornice să învețe, având instructori dedicați și beneficiind de echipament divers, care să faciliteze inițierea, cum ar fi centurile din spumă sau aripioarele de polistiren.

Bazin în București: unde putem merge

Iată câteva locații din București unde putem face sport în apă, putem lua cursuri de înot sau ne putem relaxa în timpul liber.

Pentru 2 ore pe săptămână la bazin, prețurile pornesc de la 250 de lei și pot ajunge până la câteva sute de euro, în funcție de facilități și preferințe.

Alexandreea Club Fitness & Spa
Bulevardul Basarabia 37-39

Complexul Sportiv National „Lia Manoliu”
Bulevardul Basarabia 37-39

Miramar Club
Bulevardul Chişinău 6-8

Aqua Gym & Aqua Fitness
Strada Ginea Bărătășanu 7

Berry Fitness & Spa
Strada Turnu Măgurele 244 A

Pescariu Sports & Spa
Strada Glodeni 3

Viva Sport Club
Șoseaua Olteniței 103

Centrul K-Sport
Strada Valea Cascadelor 21

Premier Spa
Bulevardul Ghencea 134

Rețeaua World Class București

Orhideea Spa
Calea Plevnei 145

Clubul Sportiv Olimpia
Șoseaua Iancului 128A

Daimon Club
Calea Piscului 10

Fitness 2000
Strada Gabriela Szabo

Lotus Club
Strada Răcari 5

Bazin în București: hoteluri și localuri cu piscină

Hotel Novotel
Calea Victoriei 37B

Epoque Hotel – Relais & Chateaux
Intrarea Aurora 17C

Crowne Plaza
Strada Poligrafiei 1

Radisson Blu Hotel
Calea Victoriei 63 – 81

Hotel Intercontinental
Bulevardul Nicolae Bălcescu 4

Ramada Plaza
Bulevardul Poligrafiei 3-5

Hotel Sheraton
Calea Dorobanților 5-7

Athenee Palace Hilton
Strada Episcopiei 1-3

Hotel Caro
Bulevardul Barbu Văcărescu 164 A

RIN Grand Hotel
Strada Vitan Bârzești 7D

Bamboo Pool
Strada Tuzla 50

Barletto, Complex Sportiv Studentesc Tei
Strada Oltețului 30

Therme
Calea București 1K

Citește și: Expoziție specială la Park Lake: tricouri de legendă ale echipei naționale și alte obiecte de colecție

Expoziție Park Lake: tricouri de legendă ale naționalei

Expoziție specială la Park Lake: tricouri de legendă ale echipei naționale și alte obiecte de colecție

România a intrat pe lista verde: fără carantină pentru cei care merg în Regatul Unit

România pe lista verde: fără carantină pentru cei care merg în Regatul Unit