Arcul de Triumf, deschis pentru vizitatori în fiecare weekend, până în 17 octombrie

Arcul de Triumf

Primăria Municipiului Bucureşti anunţă deschiderea Arcului de Triumf pentru vizitare, în fiecare weekend şi în zilele de sărbători legale, începând cu 05 iunie 2021, până pe 17 octombrie 2021. Monumentul va putea fi vizitat gratuit, între orele 11:00 – 22:00.

”Persoanele care se bucură de străzile devenite pietonale pe perioada weekend-urilor sunt invitate să încheie plimbarea cu o privelişte inedită asupra Bucureştiului, pe terasa Arcului de Triumf”, transmite instituţia.

Ultima persoană va intra în interiorul monumentului la ora 21:30. Traversarea se va face pe la trecerea de pietoni semaforizată, în intervalul orar anunţat.

Arcul de Triumf a fost proiectat de Petre Antonescu, a fost construit în perioada 1921-1922, renovat în perioada 1935-1936, și din nou renovat începând din 2014. El comemorează victoria României în Primul Război Mondial. Arcul de Triumf are 27 m înălțime, cu o singură deschidere și este de formă paralelipipedică. Machetele au fost executate de artiști plastici, iar pentru cioplirea marmurei de Rușchița, pe lângă sculptorii autohtoni, s-a apelat și la un număr de zece sculptori din Italia.

Arcul de Triumf – lecție de istorie

Împreună cu Catedrala Încoronării din Alba Iulia, cu Mausoleul de la Mărășești, cu Crucea Eroilor Neamului de pe muntele Caraiman, și cu Mormântul Eroului Necunoscut din Parcul Carol I, Arcul de Triumf se numără printre monumentele care comemorează participarea României la Primul Război Mondial de partea Aliaților, la finalul căruia aproape toate teritoriile locuite de români s-au găsit pentru prima dată reunite la un loc.

Arcul de Triumf nu este primul monument de acest gen ridicat în capitala României, el fiind precedat de câteva construcții provizorii cu semnificații asemănătoare, care au marcat, succesiv, victoria României în războiul de independență (1878), jubileul celor 40 de ani de domnie ai regelui Carol I (1906) și revenirea familiei regale române din exilul de la Iași (1918).

CITEȘTE ȘI » Rămânem fără 100 de toalete publice automate! Nicușor Dan nu e de acord cu costurile

toalete

Rămânem fără 100 de toalete publice automate! Nicușor Dan nu e de acord cu costurile

gunoaie

Sufocați de gunoaie! Clotilde Armand a cerut stare de alertă în sectorul 1