Nicuşor Dan: „Reparaţiile la acoperişul retractabil de la Arena Națională au fost finalizate”

Arena Națională

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că reparaţiile de urgenţă la acoperişul retractabil de la Arena Națională au fost finalizate, iar contravaloarea acestora, peste 200.000 de lei, va fi imputată Companiei Municipale Tehnologia Informaţiei.

”Veştile mai puţin bune ţin de raportul Corpului de Control cu privire la mentenanţa acoperişului”, a transmis, miercuri, primarul general, afirmând că fostul primar Gabriela Firea ”a minţit din nou”, întrucât stadionul nu mai este de mult în garanţie.

”Vestea bună e că reparaţiile de urgenţă la acoperişul retractabil al Arenei Naţionale au fost finalizate. Problema apărută la începutul acestei luni a fost deci rezolvată. Veştile mai puţin bune ţin de raportul Corpului de Control cu privire la mentenanţa acoperişului de la Arena Națională, raport pe care l-am primit de curând”, a scris, miercuri, pe Facebook, Nicuşor Dan.

arena nationala

Acesta preintă şi principalele concluzii ale raportului legat de Arena Națională

  • Nu a existat şi nu există încă un contract de mentenanţă corectivă pentru acoperişul retractabil al Arenei. Au fost contractate doar servicii de mentenanţă preventivă.
  • Compania Municipală Tehnologia Informaţiei Bucureşti SA (cea care avea responsabilităţi în gestiunea acoperişului) cunoştea încă din 12 octombrie că există defecte la acest acoperiş, dar n-a obiectat la folosirea în continuare a acoperişului.
  • Acoperişul a fost operat cu încălcarea restricţiilor, inclusiv în condiţii de ninsoare, ceea ce a dus în mod direct la avarierea lui, iar Primăria a fost nevoită să contracteze servicii de reparaţii în regim de urgenţă.

„Concluziile mele: cei vinovaţi vor plăti şi Primăria Capitalei va contracta un serviciu de mentenanţă corectivă”

Nicușor Dan, Primar General

Acesta susţine că fostul primar Gabriela Firea ”a minţit din nou”, afirmând că stadionul este încă în garanţie.

”Această garanţie, care includea mecanismul acoperişului defectat, a fost de 36 de luni, deci a expirat de mult timp. Primăria Capitalei va imputa Companiei Municipale Tehnologia Informaţiei Bucureşti SA suma de 217.500 lei + TVA, contravaloarea reparaţiei acoperişului”, a mai anunţat Nicoşor Dan.

CITEȘTE ȘI » EURO 2020 la București » Iată cele 3 meciuri din grupe, programate pe Arena Națională

trenurile zapezi 2021

CFR Călători lansează ”Trenurile Zăpezii 2021”, din 4 ianuarie până pe 28 februarie 2021

editura Humanitas

Care au fost cele mai vândute cărți în 2020 la editura Humanitas