Asistență medicală, educație școlară și consiliere psihologică pentru 30 de tineri instituționalizați

Asistență medicală

30 de tineri ai căror părinți au domiciliul în Sectorul 1 sau care provin din centrele din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1, vor beneficia de servicii de găzduire, îngrijire, asistență socială, asistență medicală, educație școlară, sprijin și consiliere psihologică.

Consiliul Local al Sectorului 1 a aprobat, în ședința din 28 ianuarie 2021, Hotărârea nr. 21 privind aprobarea continuării cooperări dintre Consiliul Local, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1, și Fundația „Viață și Lumină” în vederea derulării și implementării proiectului social „Centrul de Plasament Viață și Lumină”.

În cadrul acestui proiect, serviciile sunt oferite tinerilor instituționalizați în Casa de Tip Familial și în Centrul de Plasament ale Fundației „Viață și Lumină”.

Pentru susținerea acestui proiect, Consiliul Local Sector 1 asigură, prin DGASPC, o finanțare de 2.300 lei/lună/copil pentru o perioadă de 12 luni pentru un număr de maximum 30 copii/ adolescenți din Sectorul 1, care primesc servicii sociale în cadrul Centrului de plasament și Casei de tip Familial ale Fundației. Adică, asistență medicală, educație școlară și consiliere psihologică.

Asistență medicală, fără discriminare

Drepturile copiilor sunt asigurate fără nicio discriminare de sex, vârstă, limbă, religie, în conformitate cu prevederile legale. Pe o perioadă determinată, copiilor li se asigură găzduire, îngrijire, educaţie, sprijin emoţional, consiliere, dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă și pregătire în vederea reintegrării familiale sau a integrării socio-profesionale.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sector 1, în colaborare cu Fundația „Viață și Lumină”, au dezvoltat atât programe pentru copiii și tinerii străzii, cât și programe pentru prevenirea abandonului familial, prin sprijinirea materială și financiară a familiilor numeroase, care prezintă acest risc.

asistenta medicala
Asistență medicală specializată pentru adolescenți

Aceste programe au vizat reintegrarea copiilor în familii sau în societate ca adulți independenți și bine adaptați, fără risc de sărăcie și integrarea tinerilor adulți în societate ca adulți independenți și bine adaptați, care nu sunt expuși riscului de sărăcie și excluziune socială.

Activitatea acestui centru se desfaşoară pe baza unei metode de lucru ce presupune formarea tinerilor proveniţi din centre de plasament în vederea integrării socio-profesionale, dezvoltarea motivaţiei lor de a depune eforturi în această direcţie, precum şi acordarea de asistenţă socială, psiho-pedagogică, medicală şi juridică.

CITEȘTE ȘI » 55% dintre locuitorii Sectorului 1 şi-au achitat taxele locale folosind mijloace electronice

Mesaj controversat al celor de la IaBilet

Mesaj controversat al celor de la IaBilet » Reacțiile nu s-au lăsat așteptate: „Voi plângeți după bani, nu după cultură”

vinereaverde

#vinereaverde. Primăria Sectorului 1 anunță că va planta 50.000 de copaci