În 5 luni, Auchan a colectat 13 tone de haine și încălțăminte pentru reciclare și donații

Auchan

Auchan România continuă acțiunile de sustenabilitate și de încurajare a unui stil de viață responsabil implementând un amplu program de colectare a obiectelor de îmbrăcăminte și încălțăminte în 8 dintre orașele în care este prezent.

Astfel, retailerul a amenajat în parcările hipermarketurilor Auchan din vestul țării containere speciale în care clienții sunt invitați să doneze articole pe care nu le mai poartă. După o atentă sortare și igienizare, acestea sunt direcționate fie către pre-reciclare, fie donate către comunități din medii vulnerabile.

Acest program de colectare a demarat în luna octombrie 2020 și se desfășoară, în prezent, în 8 orașe din zona de vest a țării, în care sunt prezente hipermarketuri Auchan, respectiv Timișoara, Cluj, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Târgu Mureș, Brașov și Sibiu.

Prin intermediul acestui program, clienții Auchan sunt invitați să doneze în containerele special amenajate haine și încălțăminte pe care nu le mai folosesc.

Auchan

Partenerul companiei în acest proiect, Crucea Roșie, primește articolele vestimentare și încălțămintea, după ce acestea au fost sortate și igienizate, pentru donare. Textilele și încălțămintea care au un grad ridicat de degradare și care sunt considerate a fi un deșeu textil intră într-un proces de pre-reciclare.

Ce spune Corina Dospinoiu, Responsabil CSR Auchan România:

  • Doar 1% din textilele la nivel global se reciclează. Acest proiect are două obiective majore: pre-reciclarea textilelor care nu pot fi reutilizate ca atare și reintroducerea acestora în economia circulară ca materie primă, dar și solidaritatea prin susținerea comunităților din mediile vulnerabile, prin intermediul partenerilor de la Crucea Roșie Română.
  • Asemenea și altor proiecte de sustenabilitate pe care Auchan le derulează, scopul nostru este acela de a diminua poluarea cu emisii de gaze cu efect de seră prin reducerea, refolosirea și reciclarea obiectelor vestimentare.
  • Până în prezent, clienții au fost deschiși către inițiativa noastră și sperăm că numărul celor care se vor alătura în demersul nostru pentru un viitor mai sustenabil va crește

Auchan a colectat 13 tone de textile în 5 luni

În primele cinci luni de la debutul programului, 13 tone de obiecte vestimentare și încălțăminte au fost colectate în containerele special amenajate din parcările hipermarketurilor Auchan, prezente momentan în 8 orașe. Auchan și-a propus atingerea nivelului standard al Europei de Vest de colectare a 3-4 kg de textile/persoană/an.

CITEȘTE ȘI » 6 zone de acțiune prioritară pentru reducerea riscului seismic din București

reducerea riscului seismic

6 zone de acțiune prioritară pentru reducerea riscului seismic din București

Kaufland

Kaufland investește 1 milion de euro pentru proiectele organizațiilor neguvernamentale