Baschet 3×3: Campionatul Mondial Under 23 va avea loc, în premieră, la Bucureşti, în luna octombrie

Baschet 3x3

FIBA a confirmat că a treia ediție a Cupei Mondiale de baschet 3×3 destinată echipelor naționale U23 se va disputa la București, în perioada 5-9 octombrie 2022. Evenimentul va fi organizat în incinta Circului Metropolitan, locul inedit unde s-a disputat și FIBA 3×3 Europe Cup 2018.

„România a fost un adevărat pionier şi o gazdă extraordinară pentru evenimentele FIBA 3×3”, a precizat secretarul general FIBA Andreas Zagklis.

Acesta a adăugat: „FIBA este încântată să ofere, în premieră, României şansa de a organiza o competiţie de nivel mondial. Şapte dintre medaliaţii de la Jocurile Olimpice Tokyo 2020 au concurat la ediţia precedentă a FIBA 3×3 U23 World Cup. Cu alte cuvinte, fanii din Bucureşti şi din întreaga lume au ocazia să urmărească în octombrie viitoarele staruri ale baschetului 3×3”.

Baschet 3×3 la București

„E o onoare să fim creditaţi de FIBA cu încrederea de a organiza în România FIBA Baschet 3×3 U23 World Cup 2022. Baschetul 3×3 a fost în ADN-ul nostru încă din primele zile ale apariţiei sale. Calificarea la Jocurile Olimpice a fost o încununare a eforturilor noastre continue de a investi în această disciplină. De asemenea, a fost un imbold pentru noi de a continua să organizăm evenimente de înaltă ţinută, continetale sau mondiale şi de a încerca să ne calificăm din nou la Jocurile Olimpice, ediţia Paris 2024”, a declarat Carmen Tocală, președintele Federației Române de Baschet.

Baschet 3×3 U23 World Cup este o competiţie anuală, trofeul fiind deţinut de Japonia la feminin şi Rusia la masculin. Ediţia din 2022 va fi a treia din istoria competiţiei. Naţionala masculină a României a fost prima campioană europeană din istoria disciplinei 3×3, în 2014. De asemenea, naţionala feminină s-a clasat pe locul 7 la JO de la Tokyo şi a obţinut argintul european în 2016.

CITEȘTE ȘI » GREVĂ LA STB! Protestul este ilegal, angajații refuză să iasă pe traseu și solicită demisia directorului general

GREVĂ LA STB

GREVĂ LA STB! Protestul este ilegal, angajații refuză să iasă pe traseu și solicită demisia directorului general

Postmodern Jukebox

Postmodern Jukebox concertează pe 28 iunie la Arenele Romane din București!