O bucată din tavanul Pieței Rahova a căzut, însă, din fericire, nimeni nu a fost rănit

rahova

La Piața Rahova au intervenit cei din conducerea Administrației Piețelor și un echipaj al Poliției Locale Sector 5. Echipajul de ordine publică a întocmit și o notă de constatare în acest sens.

Problemele în ceea ce privește construcția Pieței Rahova nu sunt unele noi. Inspectoratul de Stat în Construcții a efectuat un control amănunțit, în urma căruia a sistat lucrările și a obligat constructorul să efectueze modificări și lucrări suplimentare pentru că structura de rezistență nu era una sigură.

Acest lucru dovedește încă o dată că lucrările efectuate de către clientela politică a vechii conduceri au fost unele de mântuială și nu au reprezentat raportul calitate-preț.

Probleme la Piața Rahova

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a dispus Corpului de Control din cadrul primăriei să efectueze o anchetă în acest sens și să se formuleze plângeri penale pentru ca cei vinovați să fie trași la răspundere.

„Doar o minune a făcut ca situația de astăzi să nu fie mai gravă. Din fericire, bucata de tavan căzută nu a fost de dimensiuni foarte mari și mai ales, nimeni nu se afla în zona respectivă în acel moment. Am cerut Corpului de Control să facă o anchetă în acest sens, să ia toate măsurile ce se impun, inclusiv să informeze organele de cercetare penală abilitate”, a transmis Piedone.

Primăria Sectorului 5 a făcut numeroase solicitări și sesizări către constructor, însă fără niciun rezultat.

Constructorul nu a luat nicio măsură după solicitările Primăriei

Acesta din urmă solicită în continuare sume de bani de la Primărie pentru lucrările efectuate, dar calitatea lor este una deficitară, așa cum a constatat și Inspectoratul de Stat în Construcții. Constructorul de la Piața Rahova nu a luat nicio măsură după solicitările Primăriei, ceea ce dă dovadă de rea credință față de actuala conducere.

Spațiul unde se află Piața Rahova a fost preluat în luna ianuarie de către Administrația Piețelor de la Economat Sector 5 S.A. Întreaga investiție și construcție a fost efectuată de către Economat, în timpul mandatului fostului director, Leonard Petre.

CITEȘTE ȘI » Asociațiile de locatari pot să apeleze la firme profesioniste pentru curățenia în scara blocului

Decathlon

Decathlon, parteneriat cu Auchan. Se vor deschide 15 shopping corners

Vaccinul AstraZeneca trece printr-o investigație majoră la nivel internațional

Produce vaccinul AstraZeneca cheaguri de sânge? Ce spun oamenii de știință