La Bucharest Gaming Week, Berceni a fost desemnat „Cel mai bun cartier de gaming”

Bucharest Gaming Week - Hood Battles
Bucharest Gaming Week - Hood Battles

La Bucharest Gaming Week, cartierul Berceni a fost desemnat cel mai bun cartier de gaming din București la competiția Bucharest Hood Battles powered by Alienware.

Concursul de la Bucharest Gaming Week s-a întins pe parcursul a două zile iar patru gameri de top din Capitală și echipele lor s-au luptat pentru mult-râvnitul titlu.

Bucharest Gaming Week, cel mai tare cartier

AndreiRO (Berceni), BestNoris (Rahova), soWTF (Militari) și Gannicus96 (Giurgiului) și suporterii lor au jucat Counter Strike: Global Offensive. AndreiRO și echipa lui s-au impus la final.

„După Gaming Video Awards continuăm să fim alături de comunitatea de gaming din România de data aceasta la Bucharest Gaming Week, cel mai important eveniment din industrie.

Proiectul nostru, Bucharest Hood Battles a avut în spate ideea că între cartierele Bucureștiului există un soi de rivalitate și un sentiment de apartenență în randul gamerilor pe care ne-am dorit să le aducem în prim plan, creând un cadru și o motivație pe măsură.

O provocare întotdeauna te ajută să-ți depășești limitele și iată că după o competiție intensă la Bucharest Gaming Week între cele patru cartiere înscrise la start avem și un câștigător. Vom continua să fim alături de gamerii din București și din România și în perioada următoare”

Diana Sorega, Country Marketing Manager la Dell România

9 din 10 români care se joacă pe PC sau laptop folosesc Windows

Potrivit Asociației Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România (RGDA), citată de smark.ro, aproape opt milioane de români joacă jocuri video pe smarphone-uri, PC-uri, console sau tablete, arată datele primului mare studiu de piaţă legat de consumul de jocuri video din România.

Pentru românii care se joacă pe PC sau laptop, Windows este sistemul de operare cel mai des utilizat (93%) şi suma pe care o cheltuie într-o lună aceştia pentru jocurile pe PC este de aproximativ 24 de lei.

Conform studiului, „Utilizatorii de jocuri video din România”, dintre cei 7,9 milioane de români cu vârste între 15 şi 64 de ani, mai mult de jumătate (52%) sunt bărbaţi şi 48% sunt femei. Totodată, 39% dintre jucătorii adulţi au studii superioare (facultate sau studii postuniversitare), aproape jumătate (48%) dintre aceştia sunt căsătoriţi sau în uniune consensuală.

Studiul relevă atât motivaţiile, cât şi preferinţele legate de gaming ale românilor. Astfel, şapte din zece jucători au ca motiv principal pentru a se juca dorinţa de a se relaxa după o zi grea, în timp ce pentru cinci din zece jocuri sunt un hobby. În acelaşi timp, 40% dintre cei chestionaţi afirmă că se joacă pentru a scăpa de plictiseală, în timp ce 30% o fac pentru a învăţa ceva nou.

Citește și » Bucureşti – Londra Heathrow, zboruri suplimentate de Sărbători » Care sunt prețurile

schema de ajutor de stat

Loredana, Brenciu și alte zeci de artiști români cer ajutor financiar de la stat

Blocuri, BBC

Câte blocuri sunt în București? Motivul sinistru pentru care comuniștii insistau să construiască blocuri