Cele mai „instagramabile” 15 locuri din București

Cele mai „instagramabile” 15 locuri din București
Cele mai „instagramabile” 15 locuri din București

Cei pasionați de rețelele de socializare sunt mereu în căutarea unor locuri speciale, cu care să-și impresioneze urmăritorii și să atragă alții.

Din fericire, Bucureștiul nu duce lipsă de astfel de locații, așa că le-am adunat pe cele mai interesante într-o listă care vă poate inspira să faceți o ședință foto deosebită.

Piețe

doua piete importante din bucuresti inchise de anpc crop 1586945305

Sună ciudat, dar multitudinea de legume, fructe și flori poate crea un cadru pitoresc pentru fotografii. De asemenea, paleta variantă de culori și formele diferite ajută la estetica imaginilor.

Casa Oamenilor de Știință
Piața Lahovari 9

Casa Oamenilor de Stiinta

Ca parte a patrimoniului Academiei Române, Casa Oamenilor de Știință găzduiește în mod tradițional reuniunile oamenilor de știință români și străini, atât pentru conferințe, simpozioane, mese rotunde, expoziții cât și diverse aniversări.

Imobilul a aparținut lui George Assan — primul deținător de moară cu aburi din București și primul posesor de automobile de epocă, iar în prezent este în proprietatea statului și dat în administrarea Academiei Române.

Clădirea în care își desfășoară activitatea Casa Oamenilor de Știință face parte din zestrea de preț a capitalei datorită trăsăturilor ei arhitectonice. Celui care iubește stilul architectural francez, Casa Oamenilor de Știință îi oferă incontestabile satisfacții estetice, atât la exterior, prin scările impozante, cât și la interior. Este structurată pe 3 nivele (demisol, parter și etaj). Nivelul cel mai spectaculos este parterul, care utilizat pentru organizarea de evenimente. Diversele saloane sunt perfecte pentru ședințe foto, Salonul Oglinzilor, Sala de șah, Sala Zodiac, Sălile Consiliu și Edison

Palatul Kretulescu
Strada Știrbei Vodă 39

palatulK0 1200x800 1

Elena Kretulescu (1857-1930), descendentă a două mari familii boieresti, fiica Mariei Filipescu și a vornicului Constantin Kretzulescu, născută în 1857 la Paris, a moștenit terenul și casele din Bucuresti ale tatălui său, construite în 1718.

La începutul secolului al XX-lea, în 1902, ea l-a angajat pe arhitectul Petre Antonescu (1873-1965), să realizeze planurile pentru construirea unei clădiri mai mari, în stilul Renașterii franceze cu influențe baroce. Ridicarea palatului s-a desfășurat pe o perioadă de doi ani.

Clădirea, situată lângă Parcul Cișmigiu, e absolut spectaculoasă.

Strada General Eremia Grigorescu

unnamed

La numărul 17 găsim un mural cunoscut admiratorilor artei stradale și nu numai, ideal pentru postări populare.

Muzeul Micul Paris
Strada Lipscani 41

fgdfgd

Un muzeu cald, îmbibat de atmosfera epocii, un adevărat refugiu ieșit din timp, în centrul Centrului Istoric, în fosta clădire a familiei Dalles.

Marketat ca „probabil cel mai frumos loc din București”, locul „este imposibil de descris în cuvinte și fotografii atmosfera din muzeu, iar șocul este la fel de puternic când părăsești acest muzeu și te întorci în realitatea modernă din București”.

Strada Pictor Arthur Verona

817402bbda4ea3ae0c414f0bc9def241

O stradă-muzeu în București, „casă” pentru numeroase târguri și activități în aer liber, un loc inedit, plin de istorie, clădiri vechi, cu personalitate, și picturi murale deosebite.

Grădina Botanică
Șoseaua Cotroceni 32

gradina botanica bucuresti thumb

Natura este un loc perfect pentru cele mai reușite poze, datorită contrasturilor și a luminii naturale, indiferent de sezon.

Grădina Botanică din Bucureşti a fost fondată în 1860 la iniţiativa doctorului Carol Davila, fiind coordonată la acea vreme de către Universitatea de Medicină şi Farmacie. Începând cu anul 1874, Grădina Botanică aparţine Universităţii din Bucureşti, iar meritul de a stabili şi dezvolta Grădina Botanică îi revine profesorului Dimitrie Brândză.

Având o suprafaţă de 18,2 ha, Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” este organizată în sectoare exterioare specifice (Decorativ, Plante rare, Flora Dobrogei, Rosarium Iridarium, Taxonomic, Flora Asiei, Plante utile) şi sectoare interioare (Serele, Herbarium, Biblioteca, Centrul de educaţie ecologică). În ultimii ani au fost dezvoltate noi sectoare: Grădina Bunicii – o grădină tradiţională ţărănească, Grădina copiilor, Grădina cu cărţi.

Cele mai „instagramabile” locuri din București

Pasajul Macca-Villacrosse

7ddddf66 3e46 4381 b55a 845a14b7cf33 27916202243 b32abaafa9 o

Este un pasaj acoperit care face legătura între Calea Victoriei și Strada Lipscani, și este clasat ca monument istoric. Acoperit cu sticlă și în formă de potcoavă alungită, e o locație inedită pentru fotografii care să primească instant aprecieri.

Cărturești Carusel
Strada Lipscani 55

Libraria Carturesti Carusel Interior ziua

O clădire-monument din centrul istoric al Bucureștiului și-a redeschis ușile după un sfert de secol. Librăria se desfășoară pe șase niveluri, însumând 1000mp. Cărturești Carusel este un experiment de locuire culturală a centrului vechi, oferind un spațiu pentru lectură, socializare și explorare artistică a inimii orașului.

Cu un bistro la ultimul etaj, un spaţiu multimedia la subsol și o galerie dedicată artei contemporane la primul etaj, librăria se pregătește să spună o nouă poveste pe o stradă cu o vibrantă tradiție comercială.

Elegantul edificiu de secol XIX a intrat în posesia celebrei familii de bancheri Chrissoveloni în 1903, iar în perioada comunistă a fost confiscat și transformat în magazinul Familia. După 1990, imobilul a fost recuperat și reabilitat de proprietarul actual, Jean Chrissoveloni, și a prins viață printr-o amenajare inovatoare, dar atentă la substanța istorică, semnată de biroul de arhitectură Square One.

Imaginile vorbesc de la sine și au făcut locația celebră în toată lumea.

Palatul CEC
Calea Victoriei 13

p 247489 900x675 00 65

Realizat după planurile arhitectului Paul Gottereau, cu elemente specifice din arhitectura franceză de la sfârșitul secolului XIX, Palatul CEC a fost terminat în anul 1900. De multe ori, imaginile cu acesta creează confuzie pe internet, multe persoane care nu cunosc locația crezând că este o clădire din Paris. Un monument plin de istorie și stil, pentru o ședință foto deosebită.

Arcul de Triumf

Arcul de Triumf Bucuresti
Arcul de Triumf (1936) înainte de a fi restaurat; proiectat de Petre Antonescu. Alături, Casa Gheorghe Hagi Theodoraky (1911), arh. Toma Dobrescu.

Simbol al „Micului Paris”, Arcul de Triumf poate servi ca imagine de fond sau poate reprezenta o metodă de a face poze de la înălțime. Arcul de Triumf e deschis pentru vizitare în fiecare weekend şi în zilele de sărbători legale, până pe 17 octombrie 2021. Monumentul va putea fi vizitat gratuit, între orele 11:00 – 22:00. De asemenea, este în imediata vecinătate a Parcului Herăstrău, care și el poate oferi locații pentru fotografii speciale.

Linea Closer to the Moon
Strada Lipscani 17

1147387541602174654a8fe2.55680546

Restaurant și bar, situat pe acoperișul unei clădiri din Centrul Vechi, e faimos pentru priveliște. Din inima Bucureștiului, de la înălțime, puteți face câteva fotografii ieșite din comun, în special la apus.

Sediul Uniunii Arhitecţilor din Bucureşti
Strada Jean Louis Calderon 48

Bucuresti Romania. SEDIUL UNIUNII ARHITECTILOR DIN ROMANIA. MONUMENTUL VICTIMELOR COMUNISMULUI B II m B 18600 10

Clădirea a devenit un obiectiv turistic reprezentativ pentru Capitală, datorită stilului său architectural nonconformist. Pornește ca un monument istoric şi se termină cu o construcţie realizată în cel mai modern stil, îmbinând vechiul şi noul într-un amestec de cărămidă şi sticlă.

Bistro Cișmigiu
Bulevardul Regina Elisabeta 38

cis

Estetica localului e una extrem de specială și te introduce într-o lume de poveste. Totul este pastelat, dominantă fiind culoarea roz. Aflat la ultimul nivel al Hotelului Cișmigiu, e situat la granița dintre centrul istoric și unul dintre cele mai frumoase parcuri din oraș, care îi dă și numele. Terasa are vederi unice spre Palatul Parlamentului.

Calea Victoriei

Clipboard01

O plimbare pe celebra arteră bucureșteană oferă numeroase variante de imagini instagramabile, de la Ateneul Român la arhitectura deosebită a hotelului Novotel. Inclusiv traficul, cu sens unic, poate crea momente perfecte pentru o fotografie de mii de like-uri.

Citește și: Aqua gym, cursuri de înot și relaxare la bazin în București

România a intrat pe lista verde: fără carantină pentru cei care merg în Regatul Unit

România pe lista verde: fără carantină pentru cei care merg în Regatul Unit

online

Problemele din Sectorul 1 pot fi raportate online și prin intermediul unei aplicații pe mobil