Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a avut pierderi de aproape 50 milioane lei

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti suferă serios din cauza pandemiei de coronavirus!

Administratorul celor două aeroporturi ale Capitalei, a avut în primele nouă luni pierderi de 49,6 milioane lei, de la un profit net de 333,3 milioane lei în perioada similară a anului trecut.

Conform unui comunicat emis de către Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, veniturile operaţionale au scăzut de două ori şi jumătate, la 304,3 milioane lei, faţă de 786 milioane lei, în perioada ianuarie-septembrie 2019.

Traficul de pasageri a scăzut cu 66%

“Compania a publicat rezultatele financiare pentru primele nouă luni ale anului 2020: venituri operaţionale de 304,3 milioane lei, EBIT negativ de 57,5 milioane lei şi o pierdere netă de 49,6 milioane lei.

Traficul de pasageri a scăzut cu 66% faţă de nouă luni 2019, la doar 3,8 milioane de pasageri, iar traficul aerian s-a înjumătăţit, de asemenea, în aceeaşi perioadă”, arată rezultatele financiare care apar în raportul publicat de Fondul Proprietatea, acţionar minoritar care deţine 20% din acţiunile companiei.

otopeni

Potrivit acestuia, compania a fost afectată puternic de criza actuală: numărul de pasageri şi numărul de zboruri au înregistrat o scădere semnificativă de la începutul pandemiei de COVID-19.

Pandemia a creat probleme la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti

Traficul lunar de pasageri de pe aeroportul Otopeni din Bucureşti a ajuns în ultimele luni să reprezinte circa o treime din cât era înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, furnizate la solicitarea ZF. Astfel, per total, în intervalul ianuarie-august 2020, prin Otopeni au trecut aproape 3,4 milioane de persoane care au şi luat avionul către o anumită destinaţie, faţă de 9,8 milioane de persoane în aceeaşi perioadă din 2019.

Bate vântul prin aeroport!

Mai puţin de 300.000 de pasageri au trecut prin aeroportul Otopeni din Bucureşti în luna octombrie a acestui an, faţă de aproape 1,3 milioa­ne în aceeaşi lună din 2019, arată datele de la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, furnizate la solicitarea ZF. Şi în septembrie 2020, declinul a fost de peste 70% com­parativ cu septembrie anul trecut.

trafic otopeni

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti şi-a început activitatea la data de 5 februarie 2010 şi asigură coordonarea operaţională şi managementul celor două aeroporturi ale Capitalei.

A fost înfiinţată prin fuziunea societăţilor care gestionau aeroporturile bucureştene: Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu.

Citește și » Un bucureştean a furat 20 de trotinete electrice de pe stradă!

trotinete electrice

Un bucureştean a furat 20 de trotinete electrice de pe stradă!

test COVID

Cât costă un test COVID? Iată lista de prețuri la 15 clinici din București