Cum sună un instrument muzical vechi de 18.000 de ani! Oamenii de știință au publicat o înregistrare audio incredibilă

instrument muzical

Cochilia unei scoici este un instrument muzical vechi de 18.000 de ani și oamenii de știință au recreat sunetul pe care aceasta l-ar fi scos când a fost folosită.

  • Oamenii de știință din Franța cred că acesta este cel mai vechi instrument muzical de suflat din istorie;

Scoica de 31 cm lungime și 18 lățime a fost descoperită în Pirieni, în peștera Marsoulas, în 1931, informează CNN. Vârful ei, considerat cea mai dură parte, este „spart” într-un diametru de 3,5 cm, motiv pentru care cercetătorii spun că această scoică s-a dorit a fi un instrument muzical, nefiind vorba despre un accident.

Un instrument muzical de 100 de decibeli

Mai mult, sunt urme de perforare, de tăiere și de decorare cu un pigment roșu, care a fost folosit și în picturile din peștera Marsoulas.

Studiul cu carbon a indicat o vechime de 18.000 de ani, iar oamenii de știință spun că „scoica putea fi folosită ca mijloc de comunicare, precum și în diferite forme de ritual”. Cum s-au găsit lucruri similare și în Spania, cercetării spun că ar putea fi vorba de un trib de vânători nomazi, care mergeau între Atlantic și Pirinei.

Iată cum ar fi sunat „muzica” acestui instrument muzical care ar putea scoate sunete și de 100 de decibeli!

Cum sună instrumentul muzical vechi de 18.000 de ani

Citește și:

Cele mai impresionante 5 descoperiri arheologice din 2020: de la mormântul lui Romulus la pisica gigant din Peru

Câte stele sunt pe cer? Și câte galaxii sunt în Univers? Un telescop din Australia a surprins 3 milioane de galaxii în doar 300 de ore

Radu Jude

Regizorul Radu Jude din nou în competiție la Berlinale. Ediția din acest an are loc în perioada 1-5 martie

foodpanda

Auchan România și foodpanda extind la nivel național parteneriatul pentru livrări în 60 de minute la domiciliul clienților