Educație în Sectorul 5. Proiectul „Educația de astăzi, viitorul de mâine” pornește la drum

Educație în Sectorul 5

Educație în Sectorul 5. Primăria, din dispoziția Primarului, Cristian Popescu Piedone, va depune în cadrul Programului Operațional Competitivitate proiectul „Educația de astăzi, viitorul de mâine”, în vederea dotării tuturor unităților de învățământ din Sectorul 5 cu echipamente IT și cablu de rețea internet.

Este primul proiect de o asemenea anvergură realizat la nivel național, care permite participarea elevilor din Sectorul 5 la toate cele trei tipuri de cursuri: on-line, hibrid și normal. De acest proiect vor beneficia 24.708 elevi și 1.654 cadre didactice.

Educație în Sectorul 5: analiză la nivelul unităților de învățământ

La nivelul Sectorului 5 s-a realizat o analiză completă în cadrul celor 32 de unități de învățământ, din care reiese că 792 de săli de curs din învățământul primar, gimnazial și liceal au nevoie dotare cu cablu internet și echipamente IT.

Mai exact, pentru derularea în bune condiții a cursurilor on-line este necesară achiziția următoarelor echipamente pentru fiecare sală de clasă: tablă interactivă, sistem all in one, webcam și router wi-fi.

Cristian-Popescu Piedone

Prin proiectul propus, Educație în Sectorul 5, Primăria nu răspunde doar nevoii de moment de dotare a școlilor cu echipament IT pentru desfășurarea cursurilor în mediul on-line în contextul pandemiei de COVID-19, ci va răspunde și obiectivului deja stabilit în Agenda Digitală pentru România 2020.

Acela de a crește numărul de persoane care folosesc internetul cu regularitate și va atinge aspectul legat de persoanele defavorizate care folosesc internetul, având în vedere specificul grupului țintă din proiect. Valoarea investiției va fi recuperată din fonduri guvernamentale după depunerea și aprobarea cererii de finanțare.

Potrivit Agendei Digitale pentru România 2020, domeniul educației trece prin schimbări radicale, care vizează reorganizarea infrastructurii existente ale viitoarelor medii de învățare. Tehnologia Informației si Comunicațiilor este un cadru tehnologic care poate crea premisele comunicării, creației și informației prin componentele sale: PC, internet, având ca beneficii îmbunătățirea eficienței și eficacității educației la toate nivelurile, atât în cadre formale cât și informale.

„Educația copiilor noștri este extrem de importantă. Trebuie să le asigurăm toate condițiile pentru a putea beneficia de un învățământ de calitate. Acest proiect va veni în sprijinul generațiilor actuale, dar și în sprijinul celor care vor urma. Suntem în era tehnologiei și nu ne permitem să neglijăm educația elevilor din Sectorul 5, pentru că dreptul la educație este un drept constituțional.

Indiferent dacă vorbim de cursuri online sau de cele clasice, în sălile de clasă, dotările care vor fi făcute în școli vor ajuta atât elevii, cât și profesorii.”, a transmis Cristian Popescu Piedone despre proiectul de educație în Sectorul 5.

Proiectul privitor la educație în Sectorul 5 va fi supus spre aprobare în cadrul ședinței Consiliului Local Sector 5 în data de 28 ianuarie.

CITEȘTE ȘI » Smartwatch-uri de monitorizare pentru elevii din sectorului 5

Rata de infectare

Rata de infectare din București e sub 3 » S-ar putea redeschide restaurantele și cinematografele

Noaptea Ideilor 2021

Noaptea Ideilor 2021. Cea de-a şasea ediţie e organizată pe cinci continente, în 75 de ţări