Alertă pe email! Poliția Română, avertisment de ultimă oră

email

Mai mulți șoferi primesc email-uri prin care sunt atenționați că au fost sancționați în trafic și trebuie să plătească amenda online. Poliția Română atrage atenția că este vorba de un fals și le cere românilor să nu dea curs unor astfel de solicitări.

De pe o adresă ce pare a fi a Poliției Române vine o amendă electronică, în care șoferul este informat că a fost sancționat în trafic și că poate plăti jumătate din amendă prin plată online.

Adevărații polițiști atrag atenția că este vorba de un nou tip de înșelăciune.

„Acest e-mail nu este emis de Poliția Română! Este doar un nou tip de înșelăciune! Nu dați curs unor astfel de solicitări și verificați orice foarte bine, înainte de a introduce online datele bancare!”, spun polițiștii din cadrul IGPR, pe pagina oficială de Facebook.

politia romana

Alertă și de la ANAF: „Nu deschideți email-urile primite de la această adresă!”

Și ANAF s-a confruntat cu o problemă similară. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală anunță că un val de mesaje false este transmis prin email în numele instituției, de pe o adresă ce nu aparține ANAF.

„Emailuri false în numele ANAF! Nu deschideți email-urile provenite de la info@anaf.ro!”, transmite Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

ANAF informează contribuabilii asupra unui val de mesaje transmise prin mail, care utilizează denumirea, precum și coordonatele instituției (număr telefon, adresa poștală). ANAF precizează că nu are adresa respectivă de email.

„Persoanelor juridice, dar și celor fizice, care recepţionează aceste mesaje, în care sunt informate despre discrepanțe în evidența fiscală, le recomandăm să nu deschidă mesajele și nici atașamentele acestora”, este sfatul celor de la ANAF.

CITEȘTE ȘI » Concert Passenger, programat pentru iulie 2022 la Bucureşti

Passenger

Concert Passenger, programat pentru iulie 2022 la Bucureşti

monede

Top 3 cele mai rare monede românești, scoase la licitație