Când vor reveni spectatorii pe stadioanele din România și ce se întâmplă cu EURO 2020 la București

Când vor reveni spectatorii pe stadioanele din România și ce se întâmplă cu EURO 2020

EURO 2020, reprogramat pentru vara lui 2021 din cauza pandemiei, se va desfășura așa cum a fost programat, spune președintele FRF, Răzvan Burleanu.

„Cred că este exclus un asemenea scenariu (n.r. să fie mutate meciurile din România în altă țară). Particip la toate întâlnirile la nivel internaţional legate de EURO 2020. Niciodată nu s-a discutat un asemenea scenariu. S-au discutat foarte multe alte scenarii.

De la 1 februarie am reluat întreaga activitate a grupului operaţional de lucru pentru EURO 2020. Inclusiv managerul pentru Arena Naţională a venit la Bucureşti. Sunt sigur în momentul de faţă că singurul scenariu este acela ca EURO 2020 să se desfăşoare în cele 12 ţări. Singurul lucru care rămâne în discuţie este numărul spectatorilor de la oraş la oraş”, a declarat Burleanu într-o conferință de presă.

Când vor reveni suporterii în tribune, la meciuri?

Șeful Federației a vorbit și despre revenirea spectatorilor pe stadioanele din România: „Primul obiectiv pe care-l avem este să putem să deblocăm competiţiile la nivel de copii şi juniori şi fotbalul amator. Pentru asta am solicitat MS şi MTS înlocuirea testelor RT-PCR cu testele rapide, astfel încât în luna martie toate competiţiile să poată să fie reluate şi să oprim această pauză de mai mult de un an de zile.

Următorul pas este să avem spectatori, iar după cum ştiţi meciul test pe care l-am propus autorităţilor guvernamentale este cel cu Germania, de pe Arena Naţională. Suntem siguri că pentru niciun participant nu vom pune în pericol siguranţa. În martie-aprilie avem ca obiectiv să putem să regăsim 30 la sută din capacitatea stadioanelor ocupată cu spectatori, după care în luna iunie să putem să ajungem la 50 la sută în ceea ce priveşte meciurile de la EURO”.

EURO 2020 la București, program complet:

  • Pe 14 iunie, de la ora 18:00, în faza grupelor, se va juca Austria – Macedonia de Nord.
  • Pe 18 iunie, de la ora 15:00, în faza grupelor, se va disputa Macedonia de Nord – Ungaria.
  • Pe 22 iunie, de la ora 18:00, în faza grupelor, va fi duelul Ungaria – Austria.
  • Pe 29 iunie, de la ora 21:00, în optimile de finală, joacă locul 1 din grupa F (Portugalia, Franța sau Germania) contra locului 3 din grupa A, B sau C (de exemplu, ar putea fi Turcia, Rusia, Danemarca sau Austria).

Arena Națională din București ar trebui să găzduiască toate aceste partide.

România-Germania ar putea fi primul meci cu spectatori, de la startul pandemiei

Federația trebuie să comunice către UEFA până pe 5 martie ce scenariu va aplica la București pentru EURO 2020, referitor la numărul de spectatori prezenți la cele 4 meciuri organizate pe cel mai mare stadion al țării. Propunerea forului continental este ca meciurile să se desfășoare într-unul din 4 scenarii: capacitate de 100%, 50%, 30%,sau fără spectatori.

FRF vrea să testeze varianta cu 30% spectatori la meciul România-Germania. Arena Națională are 55.634 de locuri, iar 30% ar însemna 16.690 de spectatori prezenți. Duelul din preliminariile CM 2022 e programat pe pe 28 martie, de la ora 21:45, pe „Arena Națională”.

România face parte din Grupa J de calificare la CM 2022, alături de Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia și Liechtenstein. România-Germania e primul meci din grupă.

Avem un plan bine pregătit, ne-am consultat îndeaproape cu reprezentanții UEFA care s-au implicat în organizarea Supercupei UEFA de la Budapesta, care s-a jucat cu o capacitate de 30%. Lucrăm în acest scenariu. Ne dorim ca în luna iunie la București să avem 50-60% spectatori pe stadion

Răzvan Burleanu

Președintele FRF a mai declarat că are în vedere vaccinarea fotbaliștilor: „Planurile noastre așa sunt. În momentul de față așteptăm, este o chestiune de soft, pentru a ni se permite nouă ca Federație să creăm un cont pe platforma de vaccinare și de acolo se vor încărca toate informațiile jucătorilor și membrilor de staff tehnic”.

Citește și » Cele mai populare reclame din România în 2020 » De la pisi-câine la chelia care duce noroc

Festivalul Lights On va fi organizat anul acesta și la București

Festivalul Lights On va fi organizat anul acesta și la București

Mega Image Concept Store Băneasa are primul M&M's Wall din România

Primul M&M’s Wall din România e la Mega Image Concept Store Băneasa