Excepţii privind accesul persoanelor nevaccinate în instituţiile publice sau centrele comerciale

excepţii

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat în şedinţa de luni o nouă hotărâre prin care stabileşte o serie de excepţii privind accesul persoanelor nevaccinate în instituţii publice sau centrele comerciale.

Prin Hotărârea CNSU nr. 94/2021 se stabilesct unele excepții importante. Că accesul în incintele operatorilor economici care au ca obiect de activitate comercializarea produselor nealimentare să fie permis doar persoanelor care fac dovada vaccinării sau trecerii prin boală în ultimele 180 de zile, cu excepţia unităţilor farmaceutice dispuse în afara centrelor şi parcurilor comerciale şi a benzinăriilor.

Excepții pentru persoanele nevaccinate

Prin aceeaşi hotărâre s-a aprobat exceptarea de la măsura de interzicere a accesului în incintele instituţiilor publice centrale şi locale, regiilor autonome şi operatorilor economici cu capital public, aplicabilă persoanelor care nu fac dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau nu prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid şi a următoarelor categorii:

  • participanţii în cadrul procedurilor administrative derulate pentru motive de ordine şi siguranţă publică;
  • participanţii în cadrul procedurilor judiciare, disciplinare, contravenţionale sau administrativ-jurisdicţionale;
  • persoanele care necesită acces la servicii medicale şi prestaţii sociale;
  • persoanele care se deplasează la centrele de vaccinare în vederea administrării vaccinului.

Totodată, s-a propus exceptarea de la măsura de interzicere a accesului în centrele şi parcurile comerciale aplicabilă persoanelor care nu fac dovada vaccinării sau trecerii prin boală în ultimele 180 de zile pentru:

  • persoanele care se deplasează la serviciile publice comunitare ce funcţionează în cadrul acestora dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 şi fac dovada deplasării în acest scop prin prezentarea unui document justificativ în format electric sau electronic;
  • persoanele care se deplasează la centrele de vaccinare în vederea administrării vaccinului.

CITEȘTE ȘI » Locuințe pentru tineri. Ce condiții trebuie îndeplinite. GHID COMPLET

locuinte pentru tineri

Locuințe pentru tineri. Ce condiții trebuie îndeplinite. GHID COMPLET

Parcul Natural Văcărești

Primăria Capitalei va înființa Administrația Parcul Natural Văcărești