Festivalul Filmului Palestinian 2020 » Puteți urmări propunerea pentru Oscar „Gaza mon amour”

Festivalul Filmului Palestinian 2020
Festivalul Filmului Palestinian 2020

Festivalul Filmului Palestinian 2020 (FFP) va avea loc online în perioada 26-30 noiembrie.

Cele mai mari succese ale cinematografiei palestiniene din ultimul an, inclusiv propunerea la Premiile Oscar – „Gaza mon amour”, vor putea fi văzute la a treia ediție a festivalului.

Festivalul Filmului Palestinian 2020, pe Eventbook

Timp de cinci zile, publicul din România va putea să vadă, pe platforma Eventbook, opt filme palestiniene noi: două lungmetraje de ficțiune, două documentare și patru scurtmetraje, toate prezente la mari festivaluri din întreaga lume.

Unele filme vor fi însoțite de discuții cu actori, regizori sau alți reprezentanți ai cinematografiei palestiniene.

Festivalul Filmului Palestinian 2020 este organizat de Centrul Cultural Palestinian Mahmoud Darwish și își propune să ofere publicului din România şansa de a descoperi atât vitalitatea cinematografiei palestiniene (reprezentată de cineaşti răspândiţi în întreaga lume), cât şi realităţile socio-culturale şi istoria palestinienilor prin reprezentarea cinematografică și prin întâlniri cu cineaști, informează organizatorii.

Festivalul Filmului Palestinian 2020 » Prețuri

Bilet: 10 lei 

Abonamente: 35 lei

Festivalul Filmului Palestinian 2020 » Filme disponibile online:

„Gaza mon amour”

bilete festivalul filmului palestinian 2020 gaza mon amour@2x 1

Gaza, zilele noastre. Issa, un pescar în vârstă de 60 de ani, este îndrăgostit în secret de Siham, o femeie croitoreasă care lucrează la piaţă cu fiica sa Leila. Când descoperă o statuie falică antică a lui Apollo în plasa de pescuit, Issa o ascunde, neştiind cum să procedeze cu această comoară misterioasă şi potentă. Totuşi, în interior, simte că descoperirea îi va schimba viaţa pentru totdeauna. În mod surprinzător, devine tot mai încrezător şi în cele din urmă decide să se apropie de Siham.’

(Palestina, Franţa; 2020, dramă, 87 min.) Regie Arab Nasser, Tarzan Nasser Distribuţie Salim Dau, Hiam Abbass, Maisa Abd Elhadi Audio arabă Subtitrări Engleză, română 

„O vară neobișnuită”

eventbook An Unusual Summer b9

După un act de vandalism, tatăl palestinian al regizorului decide să instaleze o cameră de supraveghere pentru a înregistra întâmplările care au loc în fața casei sale.

(Germania, Palestina, Islanda; 2020, documentar, 80 min.) Regie Kamal Aljafari Audio arabă Subtitrări Engleză, română

„Între cer și pământ”

eventbook BHAE 16d5588f

Salma şi Tamer au fost căsătoriţi timp de cinci ani în Teritoriile Palestiniene. Prima dată când Tamer primeşte permisiunea de a trece punctul de control israelian este pentru a înainta divorţ. În instanţă, cei doi fac o descoperire şocantă despre trecutul tatălui lui Tamer.

(Palestina, Islanda; 2019, dramă, 87 min.) Regie Najwa Najjar Distribuţie Mouna Hawa, Firas Nassar, Lamis Ammar Audio arabă, engleză, ebraică, franceză Subtitrări Engleză, română

„Ibrahim: o soartă nedecisă”

eventbook Ibrahim 28f99d6a

În acest documentar provocator și personal, regizoarea Lina Al Abed caută urme ale tatălui său palestinian dispărut: un bărbat de familie aparent obișnuit care a fost de fapt un membru secret al unei facțiuni militante și care a dispărut când ea era doar un copil.

(Liban, Palestina; 2020, documentar, 75 min.) Regie Lina Al Abed Audio arabă Subtitrări Engleză, română

„Bethleem 2001”

eventbook Bethlehem 2001 e5e08

În timp ce reflectă asupra prezentului, un tânăr palestinian rememorează amintiri din copilărie cu invazia militară şi asediul asupra Betleemului. Încercând să înţeleagă cum l-au crescut părinţii săi în acele vremuri dificile, el sper să găsească puterea şi sprijinul de care are nevoie pentru a face faţă prezentului.

(Palestina; 2020, 14 min.) Regie Ibrahim Handal Distribuţie Hind Abushkaidem, Yousef Abushkaidem, Karam Al-Salaymeh Audio arabă Subtitrări Engleză, română

„Prezentul”

Vertical image for a Poster 1 5a

De aniversarea nunţii, Yusef pleacă cu fetiţa sa în Cisiordania pentru a-i cumpăra soţiei un cadou. Printre soldaţi, drumuri segregate şi puncte de control, cât de uşor poate fi să mergi la cumpărături?

(Palestina, Qatar; 2020, 24 min.) Regie Farah Nabulsi Distribuţie Saleh Bakri, Mariam Kanj, Mariam Basha Audio arabă, engleză Subtitrări Engleză, română

Festivalul Filmului Palestinian 2020, livestreaming

În fiecare seară la Festivalul Filmului Palestinian 2020 sunt pregătite o serie de evenimente transmise prin live streaming pe Facebook.

Astfel, programul de la Festivalul Filmului Palestinian 2020 include cinci evenimente de tip Q/A cu invitați speciali, actori, regizori sau speciali ce activează în industria cinematografică. Ca de obicei, cum v-am obișnuit la fiecare ediție, avem și un prânz palestinian ce poate fi savurat chiar în grădina încălzită a prietenilor de la J’ai Bistrot.

Nu în ultimul rând, albumul de fotografie Palestina. Oameni și locuri, va beneficia de o discuție în contextul avanpremierei lansării cărții, o lansare ce va avea loc în debutul anului viitor.

Citește și » Ziua Naţională a României » Fără public la festivităţile de 1 decembrie

vaccinul anti-Covid-19

Depozitul central din București pentru vaccinul anti-Covid-19 va fi la Institutul Cantacuzino

schema de ajutor de stat

Loredana, Brenciu și alte zeci de artiști români cer ajutor financiar de la stat