Depozitul central din București pentru vaccinul anti-Covid-19 va fi la Institutul Cantacuzino

vaccinul anti-Covid-19

Vaccinul anti-Covid-19 urmează să ajungă și în România. Ministerul Apărării Naţionale a transmis că depozitul principal o să fie la Institutul Naţional Cantacuzino, urmând ca la Timişoara, Craiova, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi şi Constanţa să fie în centrele regionale

Preşedintele Klaus Iohannis a declara că Strategia pentru vaccinul anti-Covid-19 va fi supusă aprobării într-o şedinţă CSAT pe care o va convoca în perioada următoare. MApN va gestiona depozitele de vaccinuri. Conform preşedintelui, vaccinul anti-Covid-19 a devenit speranţa noastră de a ne întoarce cât mai curând la o viaţă normală.

Mai mult, în această seară, la finalul ședinței „Campania de vaccinare anti-Covid-19, problemă de securitate naţională”, desfășurată la desfăşurată la Palatul Cotroceni, oficialii Ministerul Apărării Naţionale au emis un cominicat în care au fost anunțate lucruri importante.

S-au stabilit depozitele pentru vaccinul anti-Covid-19

“Au fost identificate centrele de depozitare în condiţii speciale a dozelor de vaccin care necesită condiţii de stocare la temperatura de -80°C, centrul principal fiind Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, iar şase spitale militare de urgenţă (de la Timişoara, Craiova, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi şi Constanţa) au fost desemnate drept centre regionale de depozitare”, au transmis cei de la MApN.

Sursa citată a precizat că MApN va asigura transportul dozelor de vaccin cu mijloace terestre şi aeriene, de la sosirea în ţară a acestora către centrele regionale de depozitare şi va sprijini distribuţia către centrele vaccinare din ţară şi echipele de vaccinare cu resursă umană calificată.

Conform lui Klaus Iohannis, la momentul în care vaccinurile vor ieşi din producţie, va trebui să ne asigurăm că suntem pregătiţi să le putem distribui tuturor, în mod echitabil, motiv pentru care a convocat o întâlnire cu ministrul Sănătăţii, ministrul Apărării şi ministrul Afacerilor Interne pentru a discuta aspectele legate de campania de vaccinare anti-Covid-19, de a cărei eficienţă depinde în mare măsură stoparea pandemiei.

iohannis
Klaus Iohannis

Informațiile despre vaccinul anti-Covid-19 pe un site special

”În urma şedinţei de coordonare, a reieşit foarte clar că succesul campaniei va depinde nemijlocit de o colaborare foarte bună şi coerentă a tuturor instituţiilor responsabile de elaborarea şi implementarea strategiei de vaccinare.

De asemenea a fost subliniat, încă o dată, că partea de comunicare reprezintă aspectul foarte important care asigură îndeplinirea cu succes a misiunii pe care Ministerul Apărării Naţionale şi-a asumat-o în cadrul acestui demers naţional de o importanţă strategică pentru România”, se mai arată în comunicatul MApN.

Mai mult, în următoarea perioadă, toate informaţiile oficiale vor fi comunicate pe un site special, dedicat campaniei. Comitetul naţional de coordonare a avut deja discuţii atât cu organizaţiile profesionale, cât şi cu asociaţiile de pacienţi şi îşi propune în continuare să deruleze o serie de întâlniri cu corpul medical, dar şi cu reprezentanţii mass-media.

”Este foarte important de ştiut că vaccinurile, odată aprobate de organismele internaţionale de profil, sunt sigure, sunt eficiente şi reprezintă singura soluţie viabilă de a pune capăt acestei pandemii”

Klaus Iohannis, Președintele României

Când vom avea vaccinul anti-Covid-19?

Şeful Comitetului naţional de conducere a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, medicul militar Valeriu Gheorghiţă, a afirmat că primele doze de vaccin anti-Covid-19 sunt aşteptate să ajungă în România spre sfârşitul lunii decembrie.

“În cel mai fericit caz, ne aşteptăm ca în a doua jumătate a lunii decembrie, spre sfârşitul lunii decembrie, să avem disponibile primele doze de vaccinuri de la cel puţin o companie producătoare. În scenariul pesimist, probabil că vorbim de luna ianuarie-februarie. Ar fi cel puţin 2,4 milioane de doze de la Astra Zeneca şi probabil tot atâtea doze de la Pfizer”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, duminică seară, în cadrul unei emisiunii la televiziunea Digi 24.

Citește și » Fonduri europene pentru dotarea rapidă a 10 spitale din Capitală

audit

Audit la Primăria Sectorului 1. Ministerul de Finanțe verifică mandatul lui Dan Tudorache

Festivalul Filmului Palestinian 2020

Festivalul Filmului Palestinian 2020 » Puteți urmări propunerea pentru Oscar „Gaza mon amour”