Fonduri europene pentru dotarea rapidă a 10 spitale din Capitală

fonduri europene

Astăzi la București s-a semnat un contract de finanțare din fonduri europene a zece proiecte ce vor fi implementate de spitale, în scopul creșterii capacității de răspuns la criza sanitară provocată de COVID-19.

La evenimentul de astăzi pentru accesarea de fonduri europene au participa Nicușor Dan, Primarul General al Bucureștiului, Premierul României, Ludovic Orban, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, dar și managerii celor 10 unități sanitare care implementează proiectele.

„Zece spitale bucureștene vor beneficia de noi dotări și echipamente pentru a trata mai bine pacienții COVID-19, în special cei care fac forme severe ale bolii. E vorba despre aparate de ventilație, stații de monitorizare a funcțiilor vitale, ecografe, seturi de resuscitare, defibrilatoare și alte aparate medicale de care pacienții au nevoie maximă”, a declarat Nicușor Dan.

Ce spitale vor primi bani din fonduri europene

  • Spitalul Universitar de Urgență București (48,3 milioane lei)
  • Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare Prof. C. C. Iliescu (48,3 milioane lei)
  • Institutul Național de Geriatrie și Gerontologie Ana Aslan (44,2 milioane lei)
  • Spitalul Clinic de Urgență București (42,6 milioane)
  • Spitalul Universitar de Urgență Militar Central Dr. Carol Davila (41,4 milioane de lei)
  • Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Dr. Victor Babeș (34,7 milioane lei)
  • Spitalul Clinic Colentina (27 de milioane de lei)
  • Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta (22,4 milioane lei)
  • Spitalul Clinic Prof. Dr. Theodor Burghele (12,8 milioane lei)
  • Institutul Național de Endocrinologie C. I. Parhon (11,4 milioane lei)

Cu aceste fonduri se vor achita echipamente destinate secţiilor de terapie intensivă şi activităţilor de imagistică: este vorba despre 126 de aparate de ventilaţie, 342 de staţii de monitorizare, 101 aparate pentru investigare respiratorie şi digestivă, 99 de ecografe şi 205 electrocardiografe şi defibrilatoare.

„Mă bucur mult că reușim să asigurăm resurse suplimentare în lupta contra pandemiei și că, împreună cu Ministerul Sănătății și cu Ministerul Fondurilor Europene, oferim noi mijloace pentru ca medicii bucureșteni să salveze noi vieți. Apreciez sprijinul și implicarea directă a premierului Ludovic Orban pentru ca acest proces să aibă loc în cel mai scurt timp posibil”

Nicușor Dan, Primar General București

Fonduri europene și pentru echipamente de terapie intensivă

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru a dat detalii despre această finanțare. ”Avem 22 de spitale în Bucureşti angrenate în activitate împotriva SARS–Cov2 care vor beneficia de finanţare europeană.

Mai avem alte 50 de milioane de euro pentru instalaţiile din spitale, tot fonduri europene. Suntem în continuare în linia întâi pentru a da siguranţă atât cetăţeanului în actul medical, cât şi angajaţilor din sănătate”, a declarat acesta.

fonduri europene 2

Și Premierul României, Ludovic Orban a declarat: „Guvernul României a întreprins demersuri la nivelul Comisiei Europene pentru aprobarea alocării de fonduri europene pentru înzestrarea spitalelelor din România. Am reuşit să obţinem o finanţare de 1,27 miliarde de euro, bani destinaţi dotării spitalelor cu aparate, echipamente şi cu orice alte investiţii necesare”.

„Această alocare, de 1,27 miliarde de euro, este urmată de alocarea unei sume fără precedent pentru modernizarea sistemului de sănătate. Este vorba de 6.1 miliarde de euro care vor fi alocaţi sistemului de sănătate în următorii 7 ani”

Ludovic Orban, Premierul României

Citește și » Cât costă un test COVID? Iată lista de prețuri la 15 clinici din București

test anticorpi covid bucuresti

Test anticorpi COVID » Preț, procedură și unde se poate face în București

audit

Audit la Primăria Sectorului 1. Ministerul de Finanțe verifică mandatul lui Dan Tudorache