Audit la Primăria Sectorului 1. Ministerul de Finanțe verifică mandatul lui Dan Tudorache

audit

A început un audit la Primăria Sectorului 1! Clotilde Armand a anunțat că o echipă de la Ministerul Finanţelor a început un audit la Primaria Sectorului 1.

Din primele informații oferite presei este vizată perioada 2016 – 2020, când edil a fost Daniel Tudorache, reprezentantul Partidului Social Democrat, în prezent cercetat de DNA pentru complicitate la trafic de influenţă şi spălare a banilor.

”A început auditul la Primăria Sectorului 1. Săptămâna trecută am solicitat Ministerului de Finanţe să trimită o echipă de inspecţie de la Direcţia Economico-Financiară pentru a verifica gestiunea fondurilor publice din Sectorul 1 din perioada 2016-2020. Echipa de inspecţie a ajuns astăzi şi a început deja să verifice documentele”, a anunțat Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

A anunțat de o lună un audit la Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand a anunţat în repetate rânduri, inclusiv la depunerea jurământului ca primar, că va cere un audit la Primăria Sectorului 1.

Motivul a fost că la începutul acestui an s-a votat un buget local de 2 miliarde de lei, doar că în Consiliul Local s-a votat să mai facă un împrumut de 200 milioane lei, bani care să ajungă tot la bugetul local al Sectorului.

“Cunosc problemele din sectorul 1 şi cauzele acestei administraţii defectuoase. Am fost trei ani de zile consilier local şi m-am luptat să îndrept ceea ce era nedrept pentru democraţia noastră”, declara noul edil la numirea în funcție.

bugetul local

“Avem o gaură în bugetul local de aproximativ 700 milioane de lei la finalul anului. Primăria nu este deloc digitalizată, deşi există infrastructura necesară. Telemunca este imposibilă în aceste condiţii”

Clotilde Armand, Primarul Sectorului 1

Audit la Primăria Sectorului 1, Tudorache cercetat de DNA

Dan Tudorache a fost pus sub control judiciar sub cauţiune, după ce a fost audiat timp 12 ore de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. DNA a anunţat că Tudorache este acuzat de complicitate la trafic de influenţă şi spălare a banilor, într-unul din dosare, cauţiunea în cazul său fiind stabilită la 1 milion de euro.

Conform procurorilor, în perioada în care a ocupat funcţii publice (2008-2018), Tudorache ar fi beneficiat de sume de bani disproporţionat de mari comparativ cu veniturile sale licite. Pentru a ascunde originea sumelor de bani presupus a fi fost obţinute în mod nelegal, acesta ar fi interpus două persoane (soţia şi menajera), care au acţionat ca proprietarii aparenţi ai sumelor de bani cu scopul ca, prin cele două, sumele să fie introduse în circuitul civil.

După această acțiune a DNA, Daniel Tudorache a anunţat că a decis să se suspende din PSD: „Sunt nevinovat şi sper ca Justiţia să facă lumină cât mai repede în acest dosar. Nu doresc să pun în pericol şansele reale de câştigare a alegerilor parlamentare, pe care le are partidul al cărui membru sunt de peste 20 de ani”.

Urmează un audit și la Primăria Generală

Premierul Ludovic Orban i-a transmis lui Nicuşor Dan, după depunerea jurământului ca primar general al Capitalei că aşteaptă un audit serios la Primărie deoarece situaţia financiară a Bucureştiului este foarte proastă.

“Aştept un audit serios la Primăria Capitalei pentru că din analizele noastre situaţia financiară a Bucureştiului este foarte proastă şi trebuie spuse aceste lucruri. Vă invit, domnule primar general, să spuneţi adevărul despre ce găsiţi şi în acelaşi timp vă garantez că veţi găsi o mână de ajutor în Guvernul pe care îl conduc. Spor la treabă şi sunt convins că din acest moment toată lumea trage pentru Bucureşti”, a afirmat Ludovic Orban.

Ludovic Orban, audit

Primăria Sectorului 1 a fost câştigată de Clotilde Armand – 36.455 de voturi, Daniel Tudorache – 35.451, Ioana Constantin – 6928. PSD a obţinut 9 mandate în consiliul local Sector 1, USR-PLUS are tot 9 mandate, PNL are 6 mandate, iar PMP – 3.

Citește și » Cât costă un test COVID? Iată lista de prețuri la 15 clinici din București

fonduri europene

Fonduri europene pentru dotarea rapidă a 10 spitale din Capitală

vaccinul anti-Covid-19

Depozitul central din București pentru vaccinul anti-Covid-19 va fi la Institutul Cantacuzino