Mesajul clar al premierului Ludovic Orban: „Nicuşor, aştept un audit serios la Primărie!”

Ludovic Orban, audit

Premierul Ludovic Orban i-a transmis lui Nicuşor Dan, după depunerea jurământului ca primar general al Capitalei că aşteaptă un audit serios la Primărie deoarece situaţia financiară a Bucureştiului este foarte proastă.

„Aştept un audit serios la Primăria Capitalei pentru că din analizele noastre situaţia financiară a Bucureştiului este foarte proastă şi trebuie spuse aceste lucruri.

Vă invit, domnule primar general, să spuneţi adevărul despre ce găsiţi şi în acelaşi timp vă garantez că veţi găsi o mână de ajutor în Guvernul pe care îl conduc. Spor la treabă şi sunt convins că din acest moment toată lumea trage pentru Bucureşti”, a afirmat Ludovic Orban.

Auditul la Primărie, anunțat de o lună

Conform celor de la News.ro, încă din 28 septembrie, Nicuşor Dan spunea că doreşte să fie contractată o companie care să facă audit la Primăria Generală şi instituţiile din subordine. Însă trebuie să fie un vot în acest sens în Consiliul General, apoi o procedură de achiziţii, deci probabil rezultatele auditului vor veni în maximum 6 luni.

„Vă doresc un mandat încununat de realizări cât mai multe. Felicit consilierii generali care au depus jurământul. Odată începută activitatea în Consiliul General, evident că trebuie să punem în prim plan interesul Bucureştiului şi al bucureştenilor. Să sprijiniţi proiecte bune care vin într-adevăr să crească calitatea vieţii în Bucureşti şi a serviciilor şi să creeze oportunităţi suplimentare pentru fiecare dintre bucureşteni”, a mai spus premierul Orban.

Ludovic Orban atacat de Gabriela Firea

Fostul edil al Bucureștiului, Gabriela Firea, a declarat, referitor la auditul la Primăria Capitalei, că nu este o noutate că situaţia financiară a PMB este dificilă.

„Situaţia financiară este dificilă la Primăria Capitalei şi nu este o noutate. Înseamnă că, din păcate, domnul Orban nu a vrut să mă creadă pe cuvânt. I-am trimis, şi mai am copiile, foarte multe adrese oficiale şi i-am solicitat şi audienţă oficială. Eu nu am ţinut ascuns acest lucru, şi anume situaţia dificilă din punct de vedere financiar a Primăriei Capitalei”, a declarat Firea.

„Am spus, de asemenea, că avem conturile blocate din cauza unei situaţii create acum 16 ani, când primar era altcineva, şi nu mi se poate imputa mie acea decizie”

Gabriela Firea, fost primar general

Citește și » Nicușor Dan a depus jurământul ca primar general: „Cer bucureștenilor răbdare și solidaritate!”

Nicușor Dan

Nicușor Dan a depus jurământul ca primar general: „Cer bucureștenilor răbdare și solidaritate!”

hotel novotel teatrul national bucuresti

Teatrul Național București și intrarea interesantă de la Hotel Novotel, pe Calea Victoriei