Ai voie să bei alcool înainte sau după ce te-ai vaccinat împotriva COVID-19? Ce spun experții

alcool
Ai voie să consumi alcool după vaccin?

„Ai voie să bei alcool după ce te-ai vaccinat? Dar înainte?” E una dintre întrebările adresate adesea medicilor. Ce spun experții americani despre fiecare vaccin în parte.

Poți bea alcool după ce vaccin? Dar între prima doză și rapel?

Conform Centrul de Control al Bolilor din Statele Unite alte Americii, autoritatea care supraveghează campania de vaccinare de peste Ocean, vaccinul anti-COVID-19 poate afecta diferite reacții adversare, de la amețeli, la febră sau dureri de cap. Aceste simptome se pot acutiza după rapel, deci e bine să evităm consumul în perioada vaccinării, pentru a nu combina senzațiile.

„NU consuma alcool cu câteva zile înainte și după vaccin”

Sfatul din acest intertitlu este dat de mai mulți experți americani care spun că răspunsul imunitar este optim dacă oamenii nu beau în perioada imediată a unui vaccin.

  • Pfizer a anunțat că nu dă nicio contraindicație privind consumul de alcool, dar Forbes notează că cea mai bună abordare este grija pentru organism. Alcoolul dezhidratează și poate crea un impact asupra eficacității vaccinului, de aceea e bine să fie evitat total în perioada din jurul vaccinării.

Citește și:

Care e cel mai vechi vaccin din istorie? Povestea fascinantă care traversează globul, de la China Antică la Anglia modernă

Cât de sigur e să călătorești cu avionul dacă ai fost vaccinat? 5 sfaturi CNN pentru zbor

cel mai bogat om din istorie

Uitați de Bill Gates și Jeff Bezos. Cine a fost cel mai bogat om din istorie: „Aurul lui a prăbușit economia unei țări”

rapel

De ce e important ca oamenii să se prezinte la rapel pentru vaccinul anti-COVID-19. Ce spune doctorul Fauci