Pot persoanele cu alergii să facă vaccinul Pfizer-BioNTech? Ce spun experții

Alergii vaccin
Ce spun experții despre oamenii care au alergii și vor să facă noul vaccin de coronavirus?

Ce spun experții despre oamenii care au alergii și vor să facă noul vaccin de coronavirus?

Oamenii care au alergii moderate la diferite tipuri de mâncare, la animale de casă, latex sau diferite fenomene naturale cum ar fi polenul pot să facă vaccinul Pfizer-BioNTech sau pe cel de la Moderna, informează washingtonpost.com într-o secțiune de întrebări și răspunsuri referitoare la vaccin.

  • Statele Unite ale Americii au aprobat ambele vaccinuri, în timp ce Agenția Europeană a medicamentului l-a aprobat doar pe cel de la Pfizer, în timp ce Moderna este în analiză;

Ce trebuie să facă persoanele cu alergii când merg să facă vaccinul COVID

Au fost îngrijorări în ceea ce privește unele reacții alergice severe, după ce două persoane din Marea Britanie au avut aceste reacții după ce au fost vaccinate. În SUA, Centrul pentru controlul și prevenirea bolilor a raportat 6 cazuri de anafilaxie.

Totuși, oficiali guvernamentali și experți medicale spun că aceste reacții rare nu ar trebui să descurajeze lumea de la a face vaccinul. Este recomandat ca cei care fac vaccinul să rămână în cabinetul medicului pentru următoarele 15 minute. Cei care au un istoric de alergii trebuie să mărească această perioadă la 30 de minute. Anafilaxia poate fi combătută rapid cu epinefrină și alte medicamente.

FDA și CNC spun că persoanele cu un istorie de reacții alergice severe ar trebui, totuși, să nu facă vaccinul. Cercetătorii nu știu încă ce componentă din vaccinul Pfizer-BioNTech a declanșat alergiile. Majoritatea chimicalelor din acest vaccin sunt aceleași ca și la Moderna.

Ca de obicei, CDC le recomandă celor cu alergii care vor să facă vaccinul să își consulte medicul înainte de vaccinare.

Care e cel mai vechi vaccin din istorie? Povestea fascinantă care traversează globul, de la China Antică la Anglia modernă

De ce vaccinul anti-COVID câștigător ar putea fi Novavax, nu Pfizer și Moderna

Prima persoană din România vaccinată

Prima persoană din România vaccinată anti-COVID este asistenta Mihaela Anghel

coronavirus

Până la urmă: unde a apărut noul coronavirus? Ce spun oamenii de știință