Până la urmă: unde a apărut noul coronavirus? Ce spun oamenii de știință

coronavirus

Într-o furtună de zvonuri neconfirmate despre noul coronavirus, informațiile reale se pierd adesea. La un an după ce noul coronavirus s-a răspândit din China, oamenii de știință sunt siguri de un lucru: NU a fost făcut în laborator!

Într-o analiză a celor de la washingtonpost.com, menită să descurajeze propagarea informațiilor false, este adresată și întrebarea: ce știm, până la urmă, despre originea noului coronavirus?

Noul coronavirus nu a fost creat în laborator

Au fost nenumărate știri false conform cărora noul coronavirus ar fi fost făcut într-un laborator sau că a ieșit accidental dintr-un laborator ce studia patogeni purtați de lilieci în Wuhan, dar experții neagă aceste teorii apărute încă din primăvară.

Conform imunologului Kristian Andersen, care a publicat un studiu referitor la originea noului coronavirus, „acest virus nu este produs în laborator și nici nu a fost manipulat intenționat”.

Trevor Bedford, un cercetător în biologie computerizată la Fred Hutchinson Cancer Research Center, spune că genomul COVID-19 nu indică faptul că bucăți din materialul genetic ar fi fost inserate sau alterate, de parcă oamenii l-ar fi manipulat.

Mai mult de atât. Mai mulți oficiali din domeniul sănătății în Statele Unite, inclusiv din Organizația Mondială a Sănătății, din Centrul pentru combaterea și prevenirea bolilor precum și din cadrul Direcției Naționale de Informații, au lămurit problema, spunând că orginea virusului este naturală.

Totuși, scenariul conform căruia virusul ar fi ieșit accidentat dintr-un laborator din China este unul improbabil, dar agențiile americane de informații încă studiază această pistă.

Citește și alte știri despre noul coronavirus:

Pot persoanele cu alergii să facă vaccinul Pfizer-BioNTech? Ce spun experții

Care e cel mai vechi vaccin din istorie? Povestea fascinantă care traversează globul, de la China Antică la Anglia modernă

Alergii vaccin

Pot persoanele cu alergii să facă vaccinul Pfizer-BioNTech? Ce spun experții

tranşă de vaccin

A doua tranşă de vaccin împotriva COVID-19, de peste 140.000 de doze, a ajuns în România