De ce vaccinul anti-COVID câștigător ar putea fi Novavax, nu Pfizer și Moderna

vaccin

Vaccinul anti-COVID Pfizer a fost aprobat astăzi în Marea Britanie, devenind primul vaccin împotriva noului coronavirus din Emisfera Vestică ce va intra în producție. Acțiunile grupului farmaceutic american au început să crească pe burse. Dar câștigătorul cursei în următorul an ar putea fi o companie mai puțin cunoscută.

  • Atât Pfizer-BioNTech, cât și Moderna sunt în pole-position pentru a fabrica miliardele de doze necesare la nivel mondial pentru a stopa pandemia de coronavirus.
  • Agenția Europeană pentru Medicamente a anunțat că va oferi un răspuns privind aprobarea vaccinului anti-COVID al celor de la Pfizer până la 29 decembrie, iar FDA, corespondentul american, va decide foarte probabil în ultimele zile.
  • Atât Pfizer, cât și Moderna au seruri care au rata de eficacitate extrem de ridicată. Dar o altă companie, Novavax, ar putea să fie marea câștigătoare a partidei, deși este cu câteva luni în urmă.

Cât costă un test COVID? Iată lista de prețuri la 15 clinici din București

Reușește Novavax să facă vaccinul anti-COVID care să răstoarne complet cursa mondială?

Novavax concurează cu Moderna și Pfizer pentru vaccin, dar este în studiile clinice cu câteva luni în urmă. Rezultatele de până acum sunt îmbucurătoare pentru compania americană. Aceasta a semnat contracte cu Statele Unite ale Americii, Canada, Australia și Marea Britanie pentru a livra 276 de milioane de doze, DACĂ reușesc să creeze un ser eficace.

Dar există o altă opțiune care ar putea face compania un câștigător mult mai mare decât Pfizer și Moderna, pe termen lung.

În octombrie 2020, Novavax a anunțat că a format o echipă care să se concentreze pe obținerea aprobărilor de reglementare pe piețele cheie globale pentru candidatul la vaccinul antigripal NanoFlu. Compania de biotehnologie a anunțat că această echipă va explora potențialul pentru un vaccin combinat antigripal / COVID-19.

Specialiștii notează că „nici Pfizer și nici Moderna nu au vaccinuri gripale sezoniere în dezvoltare clinică în acest moment. Pfizer colaborează cu BioNTech la un candidat vaccin antigripal, dar este încă în studii preclinice. Moderna a indicat că intenționează să dezvolte un vaccin antigripal ARN mesager (ARNm). Din nou, însă, biotehnologia nu a avansat niciun candidat în testarea clinică”.

  • Suntem încă în faza acelui DACĂ. Dacă Novavax obține vaccinul anti-covid funcțional, dacă este aprobat de comunitatea științifică, dacă reușește să le combine. Novavax va participa la un studiu extins la începutul lui 2021 în Marea Britanie, urmând un altul în SUA, câteva luni mai târziu. Dacă lucrurile se leagă, acțiunile celor de la Novavax ar putea urca vertiginos pe termen mediu și lung.

Citește și alte știri despre coronavirus:

Test anticorpi COVID » Preț, procedură și unde se poate face în București

Cât costă un test COVID? Iată lista de prețuri la 15 clinici din București

librării

5 librării mici pe care trebuie să le vizitezi în București: de la Sophia la Seneca Anticafe

cel mai vechi vaccin

Care e cel mai vechi vaccin din istorie? Povestea fascinantă care traversează globul, de la China Antică la Anglia modernă