5 librării mici pe care trebuie să le vizitezi în București: de la Sophia la Seneca Anticafe

librării

Toată lumea știe de lanțurile mari de librării din București. În cataloagele de turism internațional, Cărturești Carusel din Centrul Vechi sau Humanitas Cișmigiu sunt marile vedete, atât pentru oferta de carte, cât și pentru aspectul arhitectural al clădirilor în care se află.

Dar există câteva librării mici, foarte interesante, cu cărți impresionante, care pot „fura” câteva ore bune oricui alege să intre în ele. Iată un top 5 librării mici din București, pe care trebuie să le vizitezi:

Librăria Sophia. Bonus: Librăria Bizantină

Situată la 5 minute de stația de metrou Piața Unirii, ieșirea dinspre Patriarhia Română, Librăria Sophia nu pare să aibă mai mult de 40 de metri pătrăți. Colecția de cărți curprinde cele mai interesante scrieri religioase, de la Sfinții Părinți, la dogmatică ortodoxă și istorie sau enciclopedii.

Majoritatea cărților sunt unicat la editurile din România. Atmosfera, bogăția spirituală pe care o puteți culege de rafturi, precum și liniștea locului merită din plin o vizită. Vizavi, Librăria Bizantină oferă același tip de experiență. Adresa este Bibescu Vodă 19.

Seneca Anticafe

În lista de librării selecte din București, Seneca Anticafe e pe un loc aparte. Purtând numele marelui filosof stoic din perioada împăratului Nero, Seneca Anticafe vinde cărți, dar și invită cititorii într-un spațiu de relaxare, în care puteți citi și studia.

Amplasată în vecinătatea Pieței Victoriei, pe strada Arhitect Ion Mincu nr. 1, Seneca Anticafe s-a evidențiat printr-o idee inovatoare: cei care intră nu plătesc cărțile, de care pot dispune prin intermediul bibliotecii, ci timpul pe care îl petrec în librărie: 12 lei/h sau 60 lei/zi întreagă.

Dacă stai mai mult de 5 ore înseamnă că lucrezi la un proiect greu sau nu te poți desprinde de o carte așa că după a 5-a oră nu mai plătești în plus. Și dacă îți place să lucrezi la noi și ai hotărât deja că vei reveni des ai la dispozitie unul din urmatoarele pachete: 350 lei/ 10 zile 600 lei/ 20 zile 850 lei/ 30 zile

Site Seneca Anticafe

Lanțul Antic ExLibris de librării mici de carte în engleză

Antic ExLibris deține două librării interesante pe bulevadrul IC Brătianu, fostul Magheru. Una este pe strada Gabroveni 61, alta pe strada Doamnei 23. Magazinele sunt deschise în fiecare zi, de la ora 10 la ora 22 și sunt ticsite de cărți în engleză.

În Antic ExLibris poți găsi titluri la prețuri relativ rezonabile, cărți pe care nu le găsești nicăieri în București. Albume de artă, romane, lucrări de știință, istorie sau geografie, toate în limbi internaționale, care pot lărgi perspective.

Humanitas Kretzulescu

Micuță, situată fix lângă Biserica Kretzulescu, pe Calea Victoriei 45, este cea mai veche librărie Humanitas din București, fiind deschisă în 1991. Este o librărie pentru pasionați, pentru cei care adoră experiența unei librării.

Dar reducerile consistente sunt destul de rare, iar prețurile nu sunt chiar cele mai competitive de pe piață. Interesant e că dacă sunteți în zonă, puteți trece oricând la Muzeul de Artă din București și admira colecțiile ce cuprind semnături ca Rembrandt, El Greco sau Jan Brueghel.

Citește și:

Teatrul Național București și intrarea interesantă de la Hotel Novotel, pe Calea Victoriei

Mănăstirea Văcărești, bijuteria distrusă din ordinul lui Ceaușescu: „Grinzile scoteau un urlet sfâșietor, ca un plâns”

stele

Câte stele sunt pe cer? Și câte galaxii sunt în Univers? Un telescop din Australia a surprins 3 milioane de galaxii în doar 300 de ore

vaccin

De ce vaccinul anti-COVID câștigător ar putea fi Novavax, nu Pfizer și Moderna