De ce e important ca oamenii să se prezinte la rapel pentru vaccinul anti-COVID-19. Ce spune doctorul Fauci

rapel
Cât de importantă e prezentarea la rapel pentru vaccinul COVID-19

Statele Unite ale Americii a vaccinat până în prezent peste 120 de milioane de oameni cu cel puțin o doză din serurile Pfizer, Moderna sau Johnson&Johnson. Președintele Biden și-a propus să atingă 200 de milioane de doze administrate în primele 100 de zile ale mandatului său.

  • Există însă o mică problemă cu cei care au apelat la vaccinurile Pfizer și Moderna, care se administrează cu rapel la câteva săptămâni după prima doză;
  • Conform washingtonpost.com, aproximativ 3% dintre cetățenii americani care au apelat la aceste două vaccinuri nu s-au prezentat și la rapel. Ce înseamnă acest lucru.

Ai voie să bei alcool înainte sau după ce te-ai vaccinat împotriva COVID-19? Ce spun experții

Anthony Fauci: „Prima doză protejează până la 80%, dar nu știm exact pentru ce perioadă. E importantă prezentarea la rapel”

Conform sursei citate, nu se știe deocamdată cât timp va dura prezența anticorpilor dintr-o singură doză, deoarece aceste date nu au fost incluse în studiile clinice Pfizer și Moderna. Însă experții în sănătate spun că este clar că persoanele care primesc o singură doză de vaccin, fără rapel, nu vor beneficia de avantajele complete ale serului.

Mai mult, experții spun că tulpinile care circulă acum în lume sunt capabile să copleșească numărul de anticorpi pe care îl produce imunizarea cu o singură doză de vaccin, de aceea se insistă pentru rapel.

comirnaty
Mai multe persoane nu au știut ce este Comirnaty, vaccinul pe care medicii l-au scos în centrele de vaccinare

Kristen Marks, expert în boli infecțioase la Weill Cornell Medicine și New York-Presbyterian, a spus că dacă oamenii încep să renunțe la a doua doză, ea crede că „vom începe să vedem mai multe infecții”.

„Majoritatea cazurilor de COVID-19 pe care le-am văzut la persoanele vaccinate care au venit în spital au fost persoane care nu au primit încă a doua doză. Cred că asta ne spune ceva ”, a spus ea.

Vaccinul celor de la Johnson&Johnson a fost oprit de la folosire de administrația americană, pentru a investiga cazuri extrem de rare de reacții trombotice. 1 la 1.1 milioane doze administrate au dus la asemenea reacții, dar autoritățile au vrut să fie sigure.

Citește și:

Care e cel mai vechi vaccin din istorie? Povestea fascinantă care traversează globul, de la China Antică la Anglia modernă

Cât de sigur e să călătorești cu avionul dacă ai fost vaccinat? 5 sfaturi CNN pentru zbor

alcool

Ai voie să bei alcool înainte sau după ce te-ai vaccinat împotriva COVID-19? Ce spun experții

Jocurile Olimpice

Istoria participării României la Jocurile Olimpice este prezentată în cadrul unei expoziții eveniment