TOP 3 cele mai înalte clădiri din București sunt și cele mai înalte din România

cele mai înalte clădiri din București

Care sunt cele mai înalte clădiri din București? După ce Ion Țiriac a dus la capăt demolarea turnului IFMA, de 114 metri, topul celor mai înalte clădiri din București a fost redefinit. Iată cum arată TOP 5:

  1. Sky Tower: 37 de etaje, 137 de metri

E, probabil, și cea mai frumoasă clădire de birouri din București. Aflată în Nord, pe strada Barbu Văcărescu, fix lângă Promenada Mall, Sky Tower poate fi admirată la ieșirea de la „gura” de metrou Aurel Vlaicu. Are 37 de etaje, iar lifturile rapide, cu o viteză maximă de 6m/s, pot duce vizitatorii de la parter și până la etajul 36 în doar 30 de secunde! Interesant e că Sky Tower are o fundație de 60 de metri și sub nivelul solului!

Cele mai înalte clădiri din București

2. Catedrala Națională: 120 de metri

Probabil cea mai impunătoare și plină de semnificație clădire din București, Catedrala Națională este încă în construcție, dar se înscrie cu succes pe lista cu cele mai înalte clădiri din București.

De la nivelul solului și până la baza crucii de pe turla principală – Pantocrator sunt 120 de metri. „Catedrala Mântuirii Neamului este amplasată pe un teren situat pe Dealul Arsenalului, la intersecţia dintre strada Calea 13 Septembrie şi strada Izvor. Terenul cu o suprafaţă de 110.000 mp are o formă aproximativ dreptunghiulară, cu latura lungă pe direcţia est-vest paralelă cu strada Calea 13 Septembrie”, notează catedralaneamului.ro.

Informații la zi despre evoluția lucrărilor de la Catedrala Națională pot fi urmărite pe siteul de știri al Patriarhiei Române, basilica.ro.

catedrala nationala
Catedrala Națională, foto: basilica.ro

3. Globalworth Tower: 120 de metri

Situată în imediata vecinătate a Sky Tower, Globalworth Tower este un zgârie-nori cu o altă abordare. Ridicată în 2016, are „doar” 23 de etaje și a costat în jur de 60 de milioane de euro, iar unghiurile sale drepte inspiră forță și suplețe.

Poate fi vizitată tot lângă Promenada Mall, un pol care strânge în jur cele mai înalte clădiri din București.

GW 06
Globalworth Tower / sursa foto: www.globalworth.com

Care e cea mai înaltă clădire din afara Bucureștiului?

Pe locurile următoare sunt și: Ana Tower (110 metri), Tower Center International (106,3 metri) și Casa Presei (104 metri). Abia după aceste prime 6 clădiri avem o clădire din afara Bucureștiului. Excluzând Capitala, vârful Palatului Administrativ din Satu Mare este considerat cel mai înalt din România, cu 97 de metri, conform wiki.

Citește și:

Festivalul SoNoRo în 3 orașe: Brașov, Sibiu și București. Cum poate fi urmărit SoNoRo online

Stația de metrou Politehnica și fosilele de 80 de milioane de ani

cutremur

Cât de pregătit este Bucureştiul pentru un cutremur major? Cea mai periculoasă capitală europeană!

Gara de Nord

12 decembrie, ziua când va fi inaugurată linia ferată Gara de Nord – Otopeni