Festivalul Internațional de Film Experimental București 2020 » „A brave new world”, online și offline

Festivalul Internațional de Film Experimental București
Festivalul Internațional de Film Experimental București

Festivalul Internațional de Film Experimental București (BIEFF) se va desfășura în perioada 24-29 noiembrie. Aceasta va fi a zecea ediție.

Tema BIEFF 2020 va fi „A brave new world” (n.r. „O lume nouă și curajoasă”), iar evenimentul va fi atât online, cât și offline.

Festivalul va fi accesibil, în premieră, spectatorilor de pe întreg teritoriul României. O amplă selecție de experimente cinematografice temerare va aduce atmosfera sălilor de proiecție în casele iubitorilor de artă, iar o serie de expoziții audio-vizuale va provoca  spectatorii din București să descopere noi forme de explorare a limbajului cinematografic în galeriile partenere: Rezidența BRD Scena9, Anca Poterașu Gallery și Pavilionul Goethe, informează organizatorii.

Festivalul Internațional de Film Experimental București 2020 – „A Brave New World”

„A Brave New World” este tema centrală a ediţiei din acest an – o ediţie prezentată în paralel pe platforma de streaming a festivalului şi în câteva dintre cele mai atractive galerii de artă din capitală. Din centrul Bucureştiului până pe ecranele cinefililor din întreaga ţară, filmele din Competiţia Internaţională, organizată discursiv în  7 teme curatoriale, propun noi perspective asupra unor teme stringente pentru societatea contemporană, precum: migraţia şi dislocarea forţată, identitatea şi performativitatea de gen, violenţa şi reprezentarea ei publică,  dar şi graniţa sensibilă dintre utopie şi distopie în societatea contemporană.

BIEFF va avea la această ediţie un program de excepţie, dedicat scurtmetrajelor premiate în ultimul an cu Ursul de Aur la Berlinale, Premiul Special al Juriului la Clermont-Ferrand, Premiul Orizzonti la Veneţia sau Premiul Principal al Juriului Internaţional la Oberhausen.

GoldenShorts – Best Films in Major Festivals, una dintre secţiunile clasate an de an în topul preferinţelor spectatorilor, va putea fi urmărită exclusiv online, de oriunde din România.

Festivalul Internațional de Film Experimental București, parteneriat cu Berlinale

 De asemenea, parteneriatul cu Berlinale Forum Expanded continuă și în 2020, printr-un showcase special care va aduce în fața publicului românesc 4 filme din selecția prestigioasei secțiuni a Festivalului Internațional de Film de la Berlin  care sfidează barierele formale și temporale, imaginând noi scenarii de funcționare și de reprezentare ale lumii plasate într-un viitor alternativ. 

Detalii despre Festivalul Internațional de Film Experimental București pe pagina oficială BIEFF, AICI!

,,Cu ocazia acestei ediții aniversare, sunt foarte fericită să transfer direcția artistică a festivalului către colega mea Oana Ghera, unul dintre cei mai talentați curatori și manageri culturali români din generația tânără. Am toată încrederea în profesionalismul său deosebit, sensibilitatea, cinefila și abilitatea sa strategică și am convingerea că sub direcția sa artistică, festivalul își va consolida poziția în rândul evenimentelor culturale relevante pe plan autohton și internațional, cu un focus particular pe inovație cinematografică și responsabilitate socială deopotrivă

Adina Pintilie, regizoare

Posterul pentru Festivalul Internațional de Film Experimental București de anul acesta:

a brave new world poster bieff 10 full

Citește și » Vânzările de Black Friday ar putea scădea în 2020 cu 20%, la 240 milioane euro

Black Friday

Vânzările de Black Friday ar putea scădea în 2020 cu 20%, la 240 milioane euro

Mastering The Music Business Bucureşti

Mastering The Music Business Bucureşti, ediție hibrid anunțată pentru 2021