Filme pentru copii și activități online, la Teatrul Ion Creangă » Eveniment unic în România

Filme pentru copii

Filme pentru copii și activități online » În perioada 29-31 ianuarie, Teatrul Ion Creangă organizează cea de-a șaptea ediție „TIC PITIC – Zilele Small size”.

Acesta este un eveniment unic în România, care celebrează teatrul dedicat celor mai tineri spectatori: copiii de la 6 luni la 6 ani, promovând beneficiile contactului cu lumea teatrului de la cele mai fragede vârste.

După șase ediții derulate în sala de spectacol, TICPITIC propune în 2021 un nou format, cu filme pentru copii și activități online, pentru a veni în sprijinul părinților pe durata suspendării activităților culturale din Capitală. Îl veți putea urmări AICI!

Obiectivul filmelor pentru copii și al activităților online este să aducă teatrul mai aproape de cei mici. Astfel, timp de trei zile pagina de Facebook a Teatrului Ion Creangă se transformă într-o platformă de explorare și joacă teatrală, cu o serie de experiențe educative dedicate copiilor de vârstă mică (sub 3 ani) și de vârstă preșcolară (3-6 ani), dar și cu activități menite să provoace întreaga familie să creeze și să se joace împreună.

Filme pentru copii și activități online » Ce se poate urmări

Sub 3 ani: activități inspirate din universul spectacolului Pernuța somnoroasăcare va putea fi urmărit online vineri, 29 ianuarie, la ora 17:00, într-o nouă variantă filmată pentru eveniment. Creat de Carmen Palcu și Voicu Hetel, spectacolul aduce în atenția copiilor o poveste simplă, compusă din gesturi, mișcare și imaginație: o pernuță roz și pufoasă devine un prieten numai bun de strâns în brațe, însoțindu-i pe tinerii visători printre nori, peste valuri, sau constelații din voaluri.

Pornind de la tematica spectacolului, programul include un atelier de bricolaj sub îndrumarea actriței Nicoleta Rusu, care ne va arăta cât de ușor se poate confecționa o jucărie senzorială (Creează o pernuță senzorială pentru micuțul tău), dar și o sesiune de jocuri motrice și de dezvoltare a vocabularului, susținută de actrițele Andra Mirescu și Andreea Gaica (Printre pernuțe – jocuri de explorare).

Filme pentru copii și activități online peste 3 ani

3-6 ani: programul este structurat în jurul unuia dintre cele mai îndrăgite spectacole din repertoriul Teatrului Ion Creangă: Punguța cu doi bani, care va putea fi urmărit în premieră online, sâmbătă, 30 ianuarie, la ora 10:00. Adaptat pentru scenă, dar și pentru noul format (înregistrat special pentru difuzarea online) de regizoarea Gabriela Dumitru, spectacolul reașază în actualitate povestea scrisă acum aproape 150 de ani, păstrând farmecul și umorul desprins din paginile textului original.

După vizionarea spectacolului, copiii sunt invitați să continue explorarea online cu două ateliere inspirate din universul poveștii lui Ion Creangă. Primul dintre acestea, pregătit de actrița Maria Țăran (Joaca de-a teatrul la tine acasăDe-a Punguța cu doi bani), îmbină distracția confecționării personajelor pe linguri de lemn cu joaca mânuirii lor pe o scenă improvizată, care poate fi realizată cu ușurință de acasă.

Cel de-al doilea atelier, cu actorii Voicu Hetel și Ciprian Niculae, îi aduce la masa de bricolaj pe protagoniștii spectacolului (boierul avar și cocoșul hoinar), de data aceasta pentru a confecționa nu una, ci două pușculițe cu doi bani (Atelier Pușculița năzdrăvană).

140938880 3886189998100094 6377799387653147300 o
Filme pentru copii și activități online

Filme pentru copii și activități online: formate nonverbale

Componentă internațională: două activități create de artiști belgieni pot fi urmărite în cadrul programului: Umbra mea (Ma Tache)un spectacol nonverbal pentru preșcolari, susținut de Compania Ô Quel Dommage și Nani-nani (Numi-Numi)un mini-concert pentru bebeluși, produs de Compania Klankennest sau Cuibul cu sunete. Prin formatele propuse (nonverbal/muzical), care transcend barierele culturale, cele două activități pot fi apreciate de micuții spectatori indiferent de limba pe care aceștia o vorbesc sau de locul de unde urmăresc programul.

Întâlnire pentru părinți, despre efectele pandemiei asupra copiilor: cum putem reuși să navigăm cu bine în această perioadă solicitantă vom afla online, alături de psihologul și psihoterapeutul Lorena Diaconescu și de actrițele Teatrului Ion Creangă, Carmen Palcu și Julieana Drăghici, care vor împărtăși din experiențele lor ca părinți și artiști.

Filme pentru copii și activități online » Program

Ziua 1: VINERI, 29 IANUARIE 
17.00 – Pernuța somnoroasă, spectacol Teatrul Ion Creangă
Pentru copii sub 3 ani | Disponibilitate limitată (24h)
18.00 – Creează o pernuță senzorială pentru micuțul tău, cu Nicoleta Rusu
Atelier de bricolaj pentru mămici și tătici

Ziua 2: SÂMBĂTĂ, 30 IANUARIE
10.00 – Punguța cu doi bani, spectacol Teatrul Ion Creangă
Pentru copii între 3-6 ani | Disponibilitate limitată (24h)
11.00 – Joaca de-a teatrul la tine acasăDe-a Punguța cu doi bani, cu Maria Țăran
Atelier pentru întreaga familie
16.00 – Atelier Pușculița năzdrăvană, cu Voicu Hetel și Ciprian Niculae
Atelier de bricolaj pentru copii
17.00 – Umbra mea, spectacol invitat Compania Ô Quel Dommage, Belgia  
Pentru copii peste 4 ani | spectacol nonverbal | Disponibilitate limitată (24h)

Ziua 3: DUMINICĂ, 31 ianuarie
11.00 – Printre pernuțejocuri de explorare, cu Andra Mirescu și Andreea Gaica
Activitate pentru copii sub 3 ani
14.00 – Nani-Nani, mini-concert pentru bebeluși, Compania Klankennest, Belgia
Activitate pentru copii sub 3 ani
17.00 – Întâlnire #online: Efectele pandemiei asupra copiilor
Moderator: Lorena Diaconescu – psiholog psihoterapeut
Invitați: Carmen Palcu, Julieana Drăghici – actrițe Teatrul Ion Creangă
Activitate pentru părinți

Toate aceste filme pentru copii și activități online pot fi urmărite AICI!

Citește și » Când va fi lansat HBO Max în România

HBO Max în România

Când va fi lansat HBO Max în România

Cine este Amanda Gorman

Cine este Amanda Gorman, poeta care a impresionat mapamondul la învestirea lui Joe Biden