Târgul de carte Gaudeamus 2020, aflat la ediția a 27-a, a avut loc anul acesta în perioada 16 – 22 noiembrie pe baza unui concept original, exclusiv online.
Gaudeamus 2020 s-a încheiat duminică, la capătul unui adevărat maraton de evenimente, concursuri şi prezentări de noi apariţii editoriale.
Preşedintele de onoare al ediţiei, care s-a aflat alături de publicul Gaudeamus prin intermediul unei intervenţii în direct din New York, a fost scriitorul Norman Manea.
Organizat de Radio România, în parteneriat cu elefant.ro, evenimentul a oferit iubitorilor de carte din întreaga lume posibilitatea de a urmări peste 200 de evenimente, majoritatea găzduite de site-ul gaudeamus.ro şi de a achiziţiona, în condiţii foarte avantajoase, cărţi, jocuri şi muzică de la peste 100 de edituri şi distribuitori specializaţi.
Standurile virtuale ale participanţilor au fost accesibile pe gaudeamus.ro, care, în acest interval a înregistrat peste 50.000 de vizitatori.
Proiectele tradiţionale Gaudeamus Radio România s-au derulat la această ediţie într-o formulă specială, adaptată momentului, care a permis însă menţinerea conceptului şi a obiectivelor originale, informează organizatorii.
Gaudeamus 2020 » Care a fost cea mai populară carte
Votul Publicului, derulat în premieră prin intermediul paginii Facebook Radio România Gaudeamus, în perioada 18 – 22 noiembrie, pe baza propunerilor participanţilor, a desemnat drept Cea mai râvnită carte a Târgului, volumul Iartă-mă că te-am iubit de autoarea româncă Ela E.H., publicat de Editura Creator.
Descrierea cărții de 258 de pagini, disponibile aici:
Ai iubit vreodată un om nepotrivit, iar dragostea ta s-a transformat în regret, pictând pe pânza scurtă a vieții tale cea mai mare greșeala? Romanul prezintă o poveste de dragoste cu aspecte psihologice ale abandonului, dependenței de oameni, fricii de singurătate. Un roman atipic care te poate ajuta sa înțelegi unde și de ce ai greșit în relațiile cu oamenii pe care cândva i-ai iubit ca pe niște zei. Un roman de dragoste, de suferință, un roman al realității crunte
Reportajele acestei ediții de Gaudeamus pot fi vizionate pe gaudeamus.ro.
Citește și » Festivalul de Muzică Veche Bucureşti 2020 » Compozitori celebri și nume sonore