Festivalul de Muzică Veche Bucureşti 2020 » Compozitori celebri și nume sonore

Festivalul de Muzică Veche Bucureşti 2020

Festivalul de Muzică Veche Bucureşti 2020, ajuns la a 15-a ediţie, va avea loc online, între 27 noiembrie şi 5 decembrie.

Festivalul este dedicat muzicii vechi europene, de la piese medievale până la muzica renascentistă, barocă sau bizantină.

„În acest an dificil, am hotărât că festivalul trebuie să meargă mai departe şi să se desfăşoare într-o variantă online. Vizualul ediţiei din acest an, un portret realizat de artistul Volker Hermes, reflectă perfect starea în care ne aflăm actualmente şi credem că va deveni o veritabilă capsulă a timpului”, spun organizatorii.

Festivalul de Muzică Veche Bucureşti 2020 – compozitori celebri și nume sonore

Accentul acestei ediții va fi pus pe creații din secolele al XVII-lea şi al XVIII-lea.

Pe afiş se regăsesc numele unor compozitori celebri, precum Johann Sebastian Bach, Georg Friedrich Händel, Robert de Visée, Georg Philipp Telemann, Heinrich Ignaz Franz von Biber şi Jean-Marie Leclair.

Anul acesta la Festivalul de Muzică Veche Bucureşti 2020 vor avea loc 7 evenimente, cu nume sonore din universul muzicii vechi şi artişti care au fost prezenţi în festival. Aceștia sunt Xavier Díaz-Latorre (chitară barocă/teorbă), Ketil Haugsand (clavecin), Yuko Inoue (fortepiano), Melinda Béres (vioară barocă), Mircea Ionescu (vioară barocă), Rafael Butaru (vioară barocă), Csibi Dávid (violă barocă), Ciprian Câmpean (violoncel baroc), István Csata (viola da gamba şi violone) şi Raluca Enea (clavecin) şi Ansamblul de Muzică Veche „Codex” (Sf. Gheorghe).

Festivalul de Muzică Veche Bucureşti 2020Program oficial

Bach by Concerts
Vineri, 27 Noiembrie 2020

Melinda Béres, Mircea Ionescu, Rafael Butaru – viori baroce
Csibi Dávid – viola barocă
Ciprian Câmpean – violoncel baroc
István Csata – violone
Raluca Enea – clavecin

La guitare du Roi
Sâmbătă,  28 Noiembrie 2020
Xavier Díaz-Latorre – chitară barocă/teorbă

Solo or 2
Duminică, 29 Noiembrie 2020
Melinda Béres, Csibi Dávid – viori baroce

Viola da gamba – The Story
Luni, 30 Noiembrie 2020
István Csata – viola da gamba
Raluca Enea – clavecin

Bach. Sons and Friends
Joi, 3 Decembrie 2020
Ketil Haugsand – clavecin
Yuko Inoue – fortepiano

Dulce carmen et melodum
Vineri, 4 decembrie 2020
Ansamblul de Muzică Veche „Codex”

Haendel vs Haendel
Sâmbătă, 5 Decembrie 2020
Cristina Vasilache – soprană
Mircea Ionescu, Rafael Butaru – viori baroce
Ciprian Câmpean – violoncel baroc
Raluca Enea – clavecin

Toate concertele de la Festivalul de Muzică Veche Bucureşti 2020 vor putea fi urmărite pe earlymusic.ro, dar şi pe pagina de Facebook şi pe canalul de Youtube ale Bucharest Early Music Festival.

Vizual Festival 1

Festivalul de Muzică Veche București este unul dintre cele mai importante evenimente de muzică cultă din România și este cotat pe locul patru între „cele mai frecventate festivaluri din București” (conform Barometrului de consum cultural pe anul 2014 realizat de Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală).

De asemenea, Festivalul de Muzică Veche Bucureşti 2020 este considerat cel mai important eveniment de muzică veche din Sud-Estul Europei, iar în 2015 a devenit membru al prestigioasei Rețele Europene de Muzică Veche (REMA).

Festivalul este dedicat muzicii vechi europene, de la piese medievale până la muzica renascentistă, barocă, bizantină. Concertele festivalului îmbină muzica, vizualul şi teatrul, angrenând publicul într-o serie de povești culturale născute din timpuri vechi.

Din 2006, festivalul a reunit peste 150 de artiști din 14 țări care au concertat în aproximativ 50 de spectacole, au susținut masterclassuri, conferințe și prezentări de instrumente istorice.

Citește și » Târgul Online de Crăciun pentru Copii » Jocuri, concursuri și spectacole pentru cei mici

Târgul Online de Crăciun pentru Copii 2020

Târgul Online de Crăciun pentru Copii » Jocuri, concursuri și spectacole pentru cei mici

Gaudeamus 2020

Gaudeamus 2020 » Care a fost cea mai populară carte a târgului