Închiriere casă de vacanță » Un start-up românesc a lansat o platformă de rezervare inedită

Închiriere casă de vacanță
Închiriere casă de vacanță

„Închiriere casă de vacanță” e una dintre cele mai populare căutări în această perioadă.

Vin Sărbătorile, unele ieșite din comun, în contextul pandemiei, iar varianta de a celebra Crăciunul și Revelionul într-o „bulă”, alături de membri ai familiei foarte apropiați e una preferată în locul petrecerilor aglomerate și a ieșirilor cu mai multe persoane din afara familiei.

Închiriere casă de vacanță pe rentakub

În România există un start-up care oferă pentru închiriere casă de vacanță în regim hotelier: rentakub.com.

Numele este inspirat de la casele de vacanța-kub care au stat la baza ideii. Rezervarea de pe site se va face direct la proprietarul kub-ului. Fiecare partener al site-ului este organizat ca structură de primire turistică și plata se va efectua direct în contul său.

De asemenea, există și opțiunea închirierii altor tipuri de case, în afara kub-urilor, numite case de vacanță partenere.

fdgjd

Închiriere casă de vacanță ca-n Nordul Europei

Conceptul este întâlnit frecvent în țările nordice. Se creează o rețea de case de vacanță sub forma unor kub-uri din lemn, pentru închiriat la nivel național. În acest moment sunt prezente case de vacanță în Bacău, Băile Felix, Râșnov, Slănic Moldova, Bran, Cluj și Constanța.

Ideea fondatorului Costi Zărnescu a fost de a construi o rețea de turism diferită de cea convențională, în care turistul să se simtă ca într-o casă de vacanță pe care o împarte cu prietenii sau cu familia, o modalitate de a fi în mijlocul naturii, fără să sacrifice partea de confort, pentru că aceste kub-uri oferă condițiile unui hotel premium.

Fost profesor de franceză la Liceul Pedagogic din Bacău, Zărnescu a simțit gustul turismului în 2003, când pentru o scurtă vreme a adus turiști francezi în România prin intermediul unui site.

Apoi, multă vreme, a construit și vândut case de lemn, în principal tot pentru străinătate, dar fusese deja contaminat cu virusul turismului, care l-a determinat să renunțe la business și să construiască un resort cu case de vacanță din lemn la Slănic Moldova, care în această vară, în primul an de operare, nu doar că a fost plin, dar a avut cerere de 5-6 ori mai mare decât capacitatea de cazare.

Citește și » Schimbarea gărzii de onoare la sediul Ministerului Afacerilor Interne, inclusă în „Bucharest tour”

Schimbarea gărzii de onoare la sediul Ministerului Afacerilor Interne, inclusă în „Bucharest tour”

Schimbarea gărzii de onoare la sediul Ministerului Afacerilor Interne, inclusă în „Bucharest tour”

Charter către Republica Dominicană - noutate absolută pentru România

Charter către Republica Dominicană – noutate absolută pentru România