John Malkovich îl va interpreta pe dirijorul român Sergiu Celibidache în filmul „Cravata galbenă”

John Malkovich îl va interpreta pe dirijorul român Sergiu Celibidache în filmul „Cravata galbenă”
John Malkovich îl va interpreta pe dirijorul român Sergiu Celibidache în filmul „Cravata galbenă”

Actorul american John Malkovich a fost ales pentru a-i da viață în filmul „Cravata galbenă” – „The Yellow Tie” dirijorului român Sergiu Celibidache (1912 Roman, România-1996, La Neuville-sur-Essonne, Franța).

Publicația americană Variety informează că scenariul a fost scris de fiul dirijorului, Serge Ioan Celebidachi, și de James Olivier. Celibidachi va fi și regizor.

„Va fi un film biografic, care va explora viața lui Celibidache, unul dintre cei mai controversați dirijori, considerat un geniu și un nebun în egală măsură de specialiștii muzicii clasice”, mai scrie sursa citată.

John Malkovich îl va interpreta pe Sergiu Celibidache

Născut în România, Celibidache a fost alungat de familie pe când era adolescent, după ce le-a spus rudelor că vrea să urmeze o carieră în muzica clasică. A dormit pe străzi, dar a câștigat concursul pentru a deveni dirijorul Filarmonicii din Berlin și a ajuns unul dintre cei mai celebrați dirijori ai secolului trecut.

Era faimos pentru faptul că refuza să-și înregistreze muzica, despre care spunea că nu ar avea același impact în afara sălii de concert.

Filmul se va turna în 2022, în România. Încă se caută un actor pentru varianta mai tânără a lui Celibidache.

„Sunt încântat și onorat că mi s-a dat șansa de a-l interpreta pe regizorul Sergiu Celibidache. Un talent unic și singular, e considerat unul dintre marii vizionari ai muzicii clasice din secolul trecut. Să-l joc în anii târzii va fi o provocare fascinantă”, a declarat John Malkovich.

Citește și: Trenul-simbol al Europei a ajuns la București

Trenul Connecting Europe Express a ajuns la București

Trenul-simbol al Europei a ajuns la București

arbori

Până în primăvara lui 2022, în Sectorul 6 vor fi plantați 2000 de arbori