Mașinile parcate neregulamentar se ridică în sectorul 1, din 1 octombrie!

parcate neregulamentar

Consiliul Local al Sectorului 1 a adoptat, cu majoritate de voturi, proiectul de hotărâre pentru aprobarea regulamentului privind ridicarea, transportul, depozitarea și restituirea vehiculelor parcate neregulamentar pe domeniul public sau în alte locuri decât drumul public (zone pietonale, spații verzi, scuaruri, parcări publice de reședință).

Acest regulament urmează să intre în vigoare de la 1 octombrie 2021, potrivit unui amendament votat astăzi de consilierii locali.

Potrivit documentului, vehiculele staționate neregulamentar pe domeniul public (zone pietonale, spații verzi, scuaruri, parcări publice de reședință, trotuare, treceri de pietoni etc) și vehiculele staționate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice care obturează accesul și/sau vizibilitatea celorlalți participanți la trafic sunt supuse ridicării, transportului și depozitării lor în spațiul special amenajat, până la restituirea acestora proprietarilor/deținătorilor legali.

masini abandonate

Aceluiași regulament se supun și vehiculele care blochează accesul auto către curți, garaje sau alte proprietăți private sau cele care sunt staționate pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoanele cu handicap ori încărcării autovehiculelor electrice.

Prezentul regulament referitor la mașinile parcate neregulamentar devine aplicabil atunci când conducătorii vehiculelor amintite mai sus nu respectă indicatoarele și/sau marcajele specifice parcării publice și a tuturor indicatoarelor și/sau marcajelor rutiere și a regulilor de circulație incidente, conform actelor normative în domeniu.

„Suntem una dintre Capitalele europene în care cetățenii își petrec cel mai mult timp blocați în trafic. Prin elaborarea acestui regulament, încercăm să fluidizăm și să punem ordine în traficul din Sectorul 1 mult îngreunat de către cei care își parchează mașinile în locuri nepermise. Cetățenii trebuie să înțeleagă că nu pot parca mașina oriunde la întâmplare pe domeniul public, mai ales în zonele cu trafic aglomerat din apropierea școlilor și spitalelor”

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, despre mașinile parcate neregulamentar

Care este tariful pentru recuperarea mașinilor parcate neregulamentar?

Restituirea vehiculelor se va face numai proprietarului/deținătorului/utilizatorului legal al acestuia și doar după întocmirea procesului-verbal de contravenție de către polițistul local și achitarea tarifelor de ridicare, transport și depozitare, în baza certificatului de înmatriculare/înregistrare în original sau al oricărui act din care să rezulte dreptul de proprietate sau folosință asupra vehiculului/rulotei/remorcii și a unui act de identitate al solicitantului.

maşini abandonate

Tarifele pentru mașinile parcate neregulamentar

  • tarifele de ridicare sunt: 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, inclusiv, și 270 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone.
  • tarifele de transport sunt de 150 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, inclusiv, și 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone.
  • tariful de depozitare este de 75 de lei în primele 24 de ore și 25 de lei/pe zi după intervalul de 24 de ore.

CITEȘTE ȘI » Ateliere de artă și științe și vizite tematice la muzee pentru sute de elevi din Sectorul 1

ateliere de artă

Ateliere de artă și științe și vizite tematice la muzee pentru sute de elevi din Sectorul 1

bacalaureat

Bacalaureat. Sectorul 4 are cea mai mare rată de promovabilitate din țară la examen