Netflix dedică luna martie 2021 femeilor care au deschis drumuri în divertisment

Netflix

Netflix. Pentru femeile din divertisment, drumul nu a fost întotdeauna ușor, însă nu am fi ajuns niciodată unde ne aflăm astăzi dacă nu ar fi existat alte femei care să dea startul.

Netflix dedică luna martie femeilor care au marcat cele mai fascinante premiere de pe ecran și publică pe canalele de social media locale un video manifest dublat în limba română de prima voce feminină din România asociată cu divertismentul global: Irina Margareta Nistor.

Despre viziunea Netflix pentru viitoarea generație de femei din divertisment:

Netflix susține vocile feminine și va continua să o facă în viitor, iar pentru Bela Bajaria, Head of Global TV la Netflix, investiția în viitoarea generație din industria de divertisment este o prioritate.

În calitate de femeie de origine indiană care a crescut în SUA, nu am văzut niciodată pe ecran un personaj care să arate ca mine, până când Parminder Nagra s-a alăturat ER în 2003.

Însă în momentul în care am început să citesc scenarii în calitate de tânără angajată în televiziune, nu am lăsat precedentul să mă influențeze: în mintea mea, eroina oricărei povești era întotdeauna o fată de culoare, cu speranțe și aspirații, puncte forte și talente, la fel ca toate personajele albe. Ani mai târziu am reușit să transform acest vis în realitate cu Mindy Kaling în The Mindy Project – prin acest proiect, cred că milioane de fete din India au ajuns să vadă pe ecran un personaj care arată ca ele pentru prima oară.

Astăzi, sunt mândră să lucrez într-o companie care a adus multe premiere feminine la viață, atât în fața camerei de filmat, cât și în culise: prima actriță de origine Indigenă Mexicană nominalizată la Premiile Academiei; primul stand-up special cu o femeie coreeană; prima femeie de culoare care să regizeze un film cu supereroi; și prima femeie transgender care să semneze un contract pe termen lung cu un studio.

Experiența m-a învățat că poveștile extraordinare sunt universale: că pot veni de oriunde, pot fi create de oricine și îndrăgite de toată lumea – ceea ce contează este că sunt spuse într-un mod autentic. Acum trebuie să ne asigurăm că vocile ignorate de obicei – în acest caz femeile – primesc aceleași șanse de a fi auzite în industria noastră.

În plus, s-a pregătit și o listă cu recomandări producții despre femei care au scris istorie. De la prima femeie care a ajuns milionară prin propriile forțe, până la povestea uneia dintre primele femei din India devenită pilot de luptă, sunt multe povești de văzut, învățat și explorat de la aceste femei care au deschis drumuri.

Deepika Kumari – prima femeie arcaș din India care a câștigat Campionatul Mondial de Cadete (Ladies First)

Ladies First20210301 4637 11av1y8

● Gunjan Saxena – prima femeie pilot de luptă din India (Gunjan Saxena: The Kargil Girl )

Gunjan Saxena20210225 4479 4f42v6

● Lorena Ramírez – prima femeie Tarahumara care a concurat într-un ultramaraton european (Lorena Light-Footed Woman)

● Madam C.J. Walker – prima femeie care a devenit milionară prin propriile forțe (Self Made: Inspired by the Life of Madam C.J. Walker)

MCJW 104 Unit 00984R2C20210302 4518 1sa71no

● Pat Henschel and Terry Donahue- printre primele jucătoare profesioniste de baseball (A Secret Love)

A Secret Love20210302 4533 nsrwlq

● Roxanne Shante – una dintre primele femei MC care a ajuns faimoasă (Roxanne Roxanne)

Roxanne Roxanne20210302 4578 1iqjbt1

● Laerte Coutinho – prima creatoare de benzi desenate transgender din Brazilia (Laerte-se)

Despre Netflix

Netflix este liderul global al serviciilor de divertisment prin vizionare online, cu 204 milioane de abonați din peste 190 de țări care se bucură de seriale, documentare și lungmetraje într-o mare varietate de genuri și limbi. Abonații au acces nelimitat la conținut, oricând și oriunde, pe orice tip de dispozitiv conectat la internet. Aceștia pot reda, întrerupe și relua vizionarea, fără publicitate sau angajamente.

CITEȘTE ȘI » 1,7 tone de chiștoace au fost colectate și valorificate energetic în 2020

chiștoace

1,7 tone de chiștoace au fost colectate și valorificate energetic în 2020

Muzeul Național de Istorie a României

Muzeul Național de Istorie a României. „Eroinele Escadrilei Sanitare” – exponatul lunii martie