Noaptea Cercetătorilor 2020 » Activități în aer liber, experimente practice și dezbateri

Noaptea Cercetătorilor 2020

Noaptea Cercetătorilor 2020. Pe 27 noiembrie 2020 este Noaptea Europeană a Cercetătorilor, Doing Research at Midnight in ROmania” – DoReMi-RO.

Principalele evenimente vor avea loc în: București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași, Timișoara, Sibiu și Suceava.

La nivelul Uniunii Europene, Noaptea Europeană a Cercetătorilor se înscrie în seria Acțiunilor Marie Sklodowska-Curie. Evenimentul își propune să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare.

Noaptea Cercetătorilor 2020, impactul cercetării în viața de zi cu zi

Promovat de Comisia Europeană, proiectul se adresează minţilor curioase, de la entuziaşti la sceptici, oferind o mare varietate de activităţi ştiinţifice şi educative. Sunt evenimente publice dedicate relaționarii directe dintre cercetatori si public. Ele prezintă diversitatea cercetării și subliniază impactul cercetării asupra vieții noastre de zi cu zi. Scopul este, de asemenea, să-i motiveze pe tineri să își dorească o cariera in cercetare. Evenimentele promovează modul în care cercetătorii contribuie la societatea noastră prin afișarea activității lor într-un forum interactiv și angajator. 

Noaptea Cercetătorilor 2020 îi invită pe toți cei curioși la o călătorie în lumea fascinantă a științei. Alături de cercetători, exploratori şi inventatori puteți lua parte la experimente inedite, conferințe captivante și concursuri cu premii atrăgătoare. Celor mici le sunt destinate zone pline de jocuri care să le stimuleze creativitatea și gândirea critică, dar și să-i bine dispună. Pentru cei mai mari, sunt pregătite dezbateri și conferințe pe temele de interes la ora actuală în cercetare. Participanții au șansa de a sta față în față cu cei mai renumiți cercetători români și a lua parte la activitățile pregătite de aceștia.

2020 este Anul Internațional al Sunetului, un domeniu de mare importanță pentru evoluția aplicațiilor științifice și tehnologice în societatea modernă.  Scopul echipei României este să se alăture evenimentului European “Noaptea Cercetătorilor”, pentru a sublinia și cu această inițiativă atât activitățile de cercetare din România cât și dezvoltarea tehnologică, identități îmbinate prin sunete și muzică: DoReMi-RO.

Noaptea Cercetătorilor 2020, afișul evenimentului:

AfisNC2020

Noaptea Cercetătorilor 2020 » Harta magnetică a României

Obiectivul general al proiectului este acela de a sensibiliza publicul asupra rezultatelor cercetării obținute prin experimente, implicând participanții într-un proiect științific al cetățenilor, prin care cercetătorii și publicul lucrează împreună. Procesul de colaborare cercetător – cetățean va avea loc pe toată durata proiectului ce își propune să realizeze harta magnetică a României. Toți vor folosi smartphone-uri pentru a măsura câmpul magnetic în toată România. Publicul colaborator anonim trebuie să trimită datele măsurate, împreună cu coordonatele GPS, încărcându-le pe platforma web destinată evenimentului.

Evenimentul DoReMi-RO va fi implementat la nivel Național de cei 15  parteneri ai proiectului, în orașele București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași, Timișoara, Sibiu și Suceava iar prin intermediul partenerilor asociați în eveniment în orașe precum Baia Mare, Brașov, Buzău, Călărași, Fălticeni, Huedin, Jibou, Lugoj, Măgurele, Miercurea Ciuc, Oradea, Piatra Neamț, Pitești, Ploiești, Roșiorii de Vede și Tecuci.

Toate activitățile propuse sunt reprezentate de diverse activități în aer liber, experimente practice și dezbateri, implicare colaborativă, jocuri și teste, organizate într-o manieră amuzantă și stimulată de către cercetători adevărați.

Citește și » Gaudeamus 2020 » Târgul de carte va avea loc doar online

Gaudeamus 2020 » Târgul de carte va avea loc doar online

Gaudeamus 2020 » Târgul de carte va avea loc doar online

Festivalul Național de Teatru

Festivalul Național de Teatru. 21 de spectacole și documentare TVR se vor vedea în perioada 22-29 noiembrie