Gaudeamus 2020 » Târgul de carte va avea loc doar online

Gaudeamus 2020 » Târgul de carte va avea loc doar online
Gaudeamus 2020 » Târgul de carte va avea loc doar online

Târgul de carte Gaudeamus 2020 se va desfăşura între 16 – 22 noiembrie, doar în variantă online, pe gaudeamus.ro.

„Radio România, împreună cu elefant.ro, partenerul nostru la această ediţie specială, rămâne şi în acest an alături de pasionaţii de carte: ediţia cu numărul 27 a Târgului Gaudeamus 2020 Radio România se va derula între 16 şi 22 noiembrie, într-o formulă aparte, care conţine însă toate ‘ingredientele’ unui târg de carte clasic”, informează organizatorii.

La eveniment şi-au anunţat participarea peste 100 de companii, printre care se numără cele mai prestigioase edituri din România, distribuitori de carte românească şi străină, muzică şi jocuri educative. Acestea se vor regăsi pe site în secţiunea Catalog, cu pagini de prezentare individuale dedicate acestei ediţii.

Gaudeamus 2020 » Cum se pot cumpăra cărțile

Standurile virtuale ale participanţilor, semnalate ca atare în paginile lor de prezentare, vor putea fi accesate prin butonul aferent şi cititorii vor putea achiziţiona titlurile preferate astfel:

  • fie prin Elefant.ro, având astfel avantajul de a plasa toate cărţile în acelaşi coş şi de a face o singură comandă, de la toate standurile din cadrul Târgului de carte Gaudeamus găzduite aici;
  • fie prin plasarea de comenzi pe website-urile companiilor participante care au optat pentru vânzarea prin intermediul propriilor magazine online, cu menţiunea că numeroşi participanţi vor oferi vizitatorilor beneficii suplimentare (discount-uri, transport gratuit), prin intermediul codurilor publicate pe paginile din catalogul Gaudeamus.

Toate cele circa 200 de evenimente organizate de către Radio România şi de participanţii la această ediţie vor fi disponibile, live sau înregistrate, în secţiunea dedicată programului pe gaudeamus.ro. Evenimentele înregistrate vor fi disponibile pentru vizionare începând de la momentul la care figurează în programul târgului.

123139711 10158508838156071 2178006039148636620 n
Imagine de arhivă, când târgul se desfășura la Romexpo

Gaudeamus 2020 » Proiecte speciale

Printre proiecte speciale Radio România Gaudeamus de la această ediţie se numără Concursul „Vreau o şcoală ideală”, care aduce în atenţia publicului, mărturii în scurte reportaje, în care sunt prezentate condiţiile în care multe dintre şcolile din ţara noastră sunt nevoite să îşi îndeplinească menirea, în plină criză medicală şi socială.

„Cele mai reuşite reportaje, prin conţinut şi ilustrare jurnalistică, vor fi premiate de Radio România, care va aloca pentru Marele Premiu o parte din sumele încasate ca taxă de participare şi de expozanţii la târg, care vor dona cărţi şi materiale educaţionale, pentru a alcătui o bibliotecă. Beneficiarii acestor premii vor fi şcolile înscrise în concurs pe această cale„, menționează sursa citată.

Festivitatea de premiere a Concursului Naţional de Lectură Mircea Nedelciu, organizat de Radio România Cultural în colaborare cu posturile regionale Radio România, va avea loc vineri, 20 noiembrie, începând cu ora 17:00. Aceasta va fi urmată de dezbaterea Lectura pe suport digital şi învăţământul online, ambele evenimente urmând a fi transmise în direct pe gaudeamus.ro.

Votul Publicului se va derula integral online, pe pagina de Facebook Radio România Gaudeamus, pe baza propunerilor din partea participanţilor, urmăritorii paginii urmând a putea vota „Cea mai râvnită carte a Târgului” la Gaudeamus 2020.

Citește și: Ziua Naţională a României » Fără public la festivităţile de 1 decembrie

Primul cinema din București

Primul cinema din București. Care au fost primele filme din România

Noaptea Cercetătorilor 2020

Noaptea Cercetătorilor 2020 » Activități în aer liber, experimente practice și dezbateri