Noaptea Muzeelor ar putea fi interzisă de autorităţile din București

Noaptea Muzeelor

Noaptea Muzeelor e în pericol să fie interzis de autorități, dar organizatorii au lansat oficial website-ul evenimentului. Evenimentul de pe 14 noiembrie cuprinde două proiecte online coordonate de Reţeaua Naţională a Muzeelor din România.

Două sezoane cu filme documentare de scurtmetraj despre feţele nevăzute şi despre poveştile neştiute a 10 muzee din Bucureşti şi Ilfov şi a 6 muzee din Iaşi, Bacău, Piatra-Neamţ, Buzău şi Vaslui dar şi 8 producţii digitale creative realizate de şcoli, licee şi palate ale copiilor din Sibiu, Tulcea, Bacău, Bucureşti, Sântandrei (Bihor), Sighetu-Marmaţiei, Caransebeş şi Călăraşi, selectate după un apel naţional de proiecte.

„Deşi ne dorim ca acest eveniment să poată avea loc fizic, dat fiind evoluţia pandemiei în România, există posibilitatea ca evenimentul nostru să fie interzis de autorităţile statului până la data desfăşurării lui”

organizatorii evenimentului Noaptea Muzeelor

În situaţia în care evenimentul va avea loc fizic, „nu recomandăm persoanelor în vârstă sau vulnerabile din punct de vedere medical să participe la acest eveniment; pentru ei şi pentru oricine doreşte, avem proiecte online care să le aducă muzeele mai aproape”, precizează aceştia.

Există posibilitatea ca unele dintre evenimentele propuse să fie mutate în spaţiul online sau să fie anulate.

Noaptea Muzeelor în Europa

  • Initiata de Ministerul Culturii si Comunicarii din Franta si patronata in prezent de Consiliul Europei, de UNESCO si de Consiliul International al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes european desfasurat la nivel international si aflat anul acesta la a 16-a editie.
  • Muzee si institutii culturale din zeci de tari europene si nu numai isi aprind luminile si deschid portile in aceeasi noapte.
  • Anul acesta, evenimentul este sarbatorit in toata Europa in data de 14 noiembrie. Este o data mai putin obisnuita, aleasa din cauza contextului pandemic care nu a facut posibila organizarea evenimentului in luna mai a anului in curs.
  • ”Noaptea Muzeelor este un eveniment care contribuie la conturarea identitatii noastre culturale europene” – Ministrul Culturii si Comunicarii din Franta, Dna Audrey Azoulay.

Citește și » Restricții în București: Piețele agroalimentare tip hală se vor închide începând de luni

George Copos

George Copos, trimis în judecată pentru infracţiunea de abuz în serviciu

magazine

Probleme cu mâncarea? 21 de mari magazine dau asigurări că vor rămâne bine aprovizionate