George Copos, trimis în judecată pentru infracţiunea de abuz în serviciu

George Copos

George Copos a fost trimis în judecată într-un dosar care vizează infracţiuni de abuz în serviciu, el fiind acuzat că s-a folosit în mod mincinos de faptul că ar fi autorul unei lucrări ştiinţifice pentru a primi reducere cu 30 de zile a pedepsei la care a fost condamnat.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au anunţat, vineri, prin intermediul unui comunicat, că în data de 19 octombrie au dispus trimiterea în judecată a unui inculpat pentru infracţiunea de instigare la abuz în serviciu în participaţie improprie.

George Copos are din nou probleme

„La data de 29.09.2014 inculpatul, fiind în executarea unei pedepse privative de libertate, a prezentat Comisiei de liberare condiţionată constituită la nivelul Penitenciarului Bucureşti – Rahova, în mod mincinos, faptul că el este autorul unei lucrări ştiinţifice. Prin această acţiune inculpatul i-a determinat pe membrii comisiei, funcţionari publici, să-şi îndeplinească în mod defectuos atribuţiile de serviciu, prin încălcarea dispoziţiilor prevăzute de legislaţia primară, cu consecinţa considerării ca executate, în mod greşit, a 30 de zile din cuantumul pedepsei” au reţinut procurorii în rechizitoriu, fără a preciza numele inculpatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Judecătoria Sectorului 5. Procesul a fost înregistrat pe rolul instanţei în 23 octombrie şi până în prezent nu a fost stabilit primul termen, scrie GSP.RO.

Fostul patron al echipei Rapid Bucureşti, care a obţinut scurtarea pedepsei şi a fost eliberat mei devreme din detenţie a fost acuzat de istoricul Cătălin Parfene de plagiat.

Parfene a susţinut că lucrarea de dizertaţie se regăseşte în cartea “Alianţe matrimoniale în politica principilor români din Ţara Românească şi Moldova în secolele XIV-XVI”, pe care Copos a publicat-o în perioada în care se afla după gratii, susţinând că a scris-o în timpul executării pedepsei şi pe care a folosit-o pentru a fi eliberat înainte de termen.

Istoricul cazului lui George Copos

  • în martie 2014, George Copos a fost condamnat la 3 ani și 8 luni cu executare în „Dosarul Transferurilor”. Ulterior, în august a fost condamnat la încă patru ani de închisoare cu executare în dosarul Loteria I. Fostul patron de la Rapid a fost eliberat în mai 2015
  • în cele 13 luni de închisoare George Copos a scris 5 cărți și a beneficiat de 5 luni de reducere a pedepsei.
  • George Copos a fost finanțator al clubului Rapid între 1992 și 2013. Cu Copos în fruntea clubului, Rapid a ajuns în sferturile de finală ale Cupei UEFA în 2006 și a cucerit 10 trofee: două titluri în Liga 1, patru Cupe ale României și patru Supercupe.

Citește și » Vânzările de Black Friday ar putea scădea în 2020 cu 20%, la 240 milioane euro

Munca de acasă

Munca de acasă, risc major de securitate cibernetică! Care sunt problemele

Noaptea Muzeelor

Noaptea Muzeelor ar putea fi interzisă de autorităţile din București