Noaptea Muzeelor 2021, reprogramată pentru o dată inedită

Noaptea Muzeelor 2021, reprogramată pentru o dată inedită
Noaptea Muzeelor 2021, reprogramată pentru o dată inedită

Noaptea muzeelor 2021 a fost mutată pe 12 iunie, din cauza pandemiei.

„După cum probabil știți, data inițială pentru Noaptea Muzeelor 2021 ar fi trebuit să fie 15 mai 2021. Dat fiind contextul actual de maximă incertitudine și de criză sanitară, este foarte complicat și nerecomandabil ca această nouă ediție să se poată organiza la data mai sus-menționată.

Mai mult, chiar organizatorul european al evenimentului ezită să-și actualizeze conținutul website-ului oficial pentru actuala ediție – v. https://nuitdesmusees.culture.gouv.fr/.

Din verificările noastre, multe state europene și-au stabilit calendare proprii de organizare. De asemenea, avem în minte experiența anului trecut când organizarea a fost extrem de dificilă, datele de evenimente și modul lor de desfășurare suportând zilnic fel de fel de modificări.

Pe scurt, coordonarea ediției anterioare a fost un coșmar pentru noi toți.

Din acest motiv, Rețeaua Națională, a Muzeelor din România, după consultarea membrilor, propune o dată proprie de organizare a acestei ediții a Nopții Muzeelor și anume 12 iunie. Începând cu data de 1 mai 2021, vom solicita fișele de înscriere tuturor instituțiilor și organizațiilor muzeale și culturale din țară care doresc să participe la eveniment. Această fișă de înscriere va fi disponibilă din ziua lansării înscrierilor”, informează pagina de Facebook a evenimentului.

Despre Noaptea Muzeelor 2021

Noaptea Muzeelor este un eveniment european iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa în anul 2005.

Evenimentul este patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM). Noaptea Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care are loc de obicei în luna mai.

România este participantă încă de la prima ediție, iar numărul muzeelor implicate a crescut anual.

Citește și » Festivalul Walk and Shoot 2021 propune nouă ateliere de fotografie

Ediția 2021 a Walk and Shoot Fest va avea loc între 21 - 30 mai la București

Festivalul Walk and Shoot 2021 propune nouă ateliere de fotografie

S-a deschis al șaptelea restaurant Burger King din București

S-a deschis al șaptelea restaurant Burger King din București » Două produse noi în meniu