Opera Națională București prezintă trei titluri celebre

Opera Națională București prezintă trei titluri celebre
Opera Națională București prezintă trei titluri celebre

Opera Națională din București a pregătit trei spectacole de excepție săptămâna aceasta: „Carmen” de Bizet, „La Bohème” de Puccini și concertul „Astor Piazzolla 100”.

Bilete pentru toate cele 3 producții pot fi achiziționate de la Casa de Bilete a Operei Naționale București și online, de AICI!

Opera Națională București » „Carmen” de Bizet

Joi, 4 martie, începând cu ora 18:30, prima scenă lirică a țării vă propune spectacolul „Carmen” – operă în concert (fragmente) de Georges Bizet. Orchestra Operei Naționale București va fi condusă de la pupitrul dirijoral de către maestrul Vlad Conta.

Opera „Carmen” reprezintă un caz rar în lumea teatrului muzical. Dacă în ceea ce privește alte lucrări părerile pot fi împărțite, în legătură cu „Carmen”, muzicologii și publicul, elita și spectatorii din balcon, specialiștii și necunoscătorii sunt toți de acord: este o capodoperă.

Mai important, această creație depășește barierele naționale. Muzicologii au catalogat-o uneori drept cea mai bună operă compusă vreodată în Franța, iar filosoful Friedrich Nietzsche a numit-o „una dintre cele mai originale capodopere din literatura de operă”.

Opera Națională București » „La Bohème” de Puccini

Sâmbătă, 6 martie, începând cu ora 18:30, pe scena Operei Naționale București va avea loc spectacolul „La Bohème” de Giacomo Puccini. Orchestra Operei Naționale București va fi condusă de la pupitrul dirijoral de către maestrul Tiberiu Soare.

Spectacolul este construit ca o frescă de epocă. Convins de faptul că, pentru această operă, Puccini s-a inspirat din propriile experiențe ale anilor săi de studenție, regizorul Ionel Pantea și echipa sa de creație au mutat acțiunea peste câteva decenii, către finalul secolului, în Parisul anilor 1880-1890. Personajele din „La Bohème” retrăiesc astfel pe prima scenă lirică a țării realitatea crudă dată de statutul tinerilor artiști în epoca lui Puccini, dar din care ei reușesc să evadeze uneori prin creație, iubire și vis.

Opera Națională București » Concertul „Astor Piazzolla 100”

Vineri, 5 martie, începând cu ora 18:30, Opera Națională București vă propune concertul „Astor Piazzolla 100”, o incursiune în lumea magică, plină de mister și senzualitate a creației lui Astor Piazzolla, cel care a revoluționat tangoul tradițional argentinian, creând „Tango nuevo” și de la a cărei naștere aniversăm în luna martie 100 de ani.

Ne vor purta în această călătorie soliștii Simonida Luțescu, Sorana Negrea și Andrei Lazăr, acompaniați de Mihaela Vîlcea la pian, precum și Trio Elite, format din violonistul Cristian Balaș, violoncelista Ioana Stanciuc și pianista Mădălina Florescu. Conceptul regizoral al spectacolului poartă semnătura lui Alexandru Nagy, iar din program nu vor lipsi celebrele „Las cuatro estaciones portenas”, „Adios Nonino”, „Oblivion”sau „Libertango”.

Opera Națională București » Cum se intră la spectacol

Accesul la spectacole se va realiza cu minim o oră înaintea evenimentului, în condiții de siguranță și respectând normele în vigoare în contextul actual al pandemiei cu virusul COVID-19. Pentru a ne bucura în siguranță de fiecare spectacol, reprezentațiile au fost adaptate pentru a avea o durată de maximum 2 ore, conform normelor oficiale în vigoare. Regulamentul de participare poate fi citit AICI.

Citește și » Concert excepțional Beethoven la Ateneu

Concert excepțional Beethoven la Ateneu

Concert excepțional Beethoven la Ateneu

chiștoace

1,7 tone de chiștoace au fost colectate și valorificate energetic în 2020