„Oraşul M” » Stația de metrou de la Piața Romană a fost transformată de 14 artiști

Oraşul M

Mai mulți artişti din noua generaţie au pictat, voluntar, mai multe staţii de metrou din Bucureşti. „Oraşul M” este proiectul acestora, iar galeria de la Romană este alcătuită din lucrări permanente şi lucrări temporare.

Proiectul „Orașul M” a ajuns la cea de-a treia stație transformată după Timpuri Noi și Izvor. Timp de o săptămână o mână de artiști talentați și cu planuri mărețe au coborât în subteran pentru a „desena” pereții din stația Piața Romană. Totul a început după ce trenurile de metrou s-au retras la depou.

La staţia de metrou Piaţa Romană, muralele realizate sunt creaţii ale Atoma, Alexa Lincu, Ionela Drăghici, Andrei Felea, Raluca Macovei, Maria-Livia Onete, Dumitriţa Răzlog, Mimi Pleşoianu, Alex Antonescu, Cosmina-Ionela Sandu.

„Orașul M” e deja la a cea de-a treia oprire

Lucrările, fie că sunt murale sau realizate în tehnica paste up, instalaţie de obiect, lucrări grafice sau AR (realitate augmentată), oferă numeroase motive de a zăbovi în spaţiul intim al artiştilor expozanţi şi a reflecta la mesajele pe care ni le dăruiesc.

Noaptea, când trenurile s-au retras la depou, artiştii au transformat staţiile în galerie de artă urbană. Temele sunt inspirate din prezentul din care facem cu toţii parte, anunţă cei de la Asociaţia VAR Cultural.

ORAS 1 3

„Ceaiurile fierbinți, cafeaua și muzica ne-au însoțit în aceste nopți friguroase și ne-au ajutat să terminăm la timp treaba, astfel încât diseară să vă oferim o experiență artistică autentică”, au transmis cei de la Asociația VAR Cultural.

Piaţa Romană este, după Izvor, a treia staţie de metrou ce se alătură proiectului „Oraşul M”, după lansarea din staţia Timpuri Noi, ce a marcat aniversarea de 42 de ani a Metrorex printr-o serie de fotografii de arhivă din perioada în care au început construcţiile galeriilor subterane.

CITEȘTE ȘI » Guvernul a decis ca ziua de 2 decembrie 2022 să fie zi liberă

stații de reîncărcare

40 de stații de reîncărcare pentru mașini electrice, în Sectorul 6

Certificatul COVID

Certificatul COVID te scapă de carantină de la 1 februarie 2022