Exponate regale deosebite la Palatul Elisabeta

Expoziția Regală de la Palatul Elisabeta
Expoziția Regală de la Palatul Elisabeta

Expoziția Regală de la Palatul Elisabeta este deschisă până pe 30 septembrie 2021.

Programul săptămânal pentru vizitatori este vineri, sâmbătă și duminică, între orele 10.00-13.00 și 14.00-17.00.

Vizitatorii nu au nevoie de rezervări prealabile. Biletele pot fi cumpărate direct la intrare. Plata se poate face cu bani sau prin card. Tarifele biletelor sunt: pentru copii, studenți și pensionari 20 RON; pentru adulți 40 RON.

Adresa Palatului Elisabeta este Șoseaua Kiseleff nr. 28, Sector 1 București (prin Intrarea Românești de lângă Muzeul Satului).

Vizitarea se face într-un tur ghidat, condus de voluntari ai Asociației Casa Majestății Sale. Vizitatorii au acces în Salonul Mihai I, Galeria de Artă Contemporană, Salonul Carol I și Elisabeta, Salonul Alb, Biroul Majestății Sale, Sala Regilor, Holul de Marmură și Sufrageria Mare.

239941745 4235779543136666 5012152376595469784 n

Expoziția Regală de la Palatul Elisabeta

Sunt expuse uniformele militare ale Regelui Mihai I, colecția de costume populare a Reginei Elena, decorații și ordine regale, Colecția Regală de Artă Contemporană, portretele regilor și reginelor României din toate generațiile, precum și masa din Sufrageria Mare, pregătită pentru dineurile oficiale.

Poate fi vizitată grădina de la Palatul Elisabeta, acolo unde are loc în fiecare an Garden Party și unde se află „Memorialul Copacilor”, care cuprinde arbori plantați de personalitățile regale și șefii de Stat care au vizitat palatul, din anul 2001 încoace. De asemenea, la intrarea în palat este deschis Magazinul de suveniruri pentru vizitatori.

Citește și » Povestea uneia dintre cele mai speciale biserici din București: închisă de comuniști, cu daune la cutremur, dar restaurată de artiști

Biserica italiană din București: povestea uneia biserici speciale

Povestea uneia dintre cele mai speciale biserici din București: închisă de comuniști, cu daune la cutremur, dar restaurată de artiști

Spectacol de teatru

Spectacol de teatru bilingv – română și romani – pus în scenă în Cartierul Giulești