Patinoar de 30 de milioane de euro achiziţionat de Primăria Sectorului 5, abandonat într-un depozit

Patinoar

Primarul Cristian Popescu Piedone a anunţat că nu va plăti facturile Economat Sector 5 SRL pentru un patinoar şi patine de peste 30 milioane de euro care stau într-un depozit, adăugând că datoriile „moştenite” îngreunează modernizarea acestei zone administrative.

Potrivit unui mesaj postat pe Facebook, Cristian Popescu Piedone a constatat, după ce a solicitat date din contabilitate, că societatea Economat Sector 5 SRL a emis mai multe facturi în valoare de peste 30 de milioane de euro, pe care Primăria Sectorului 5 ar trebui să le plătească.

„Patinoarul pe care l-au cumpărat este atât de mare, încât nu îl putem amplasa niciunde în Sector. Numărul mare de patine i-ar face invidioși și pe cei care organizează Jocurile Olimpice de iarnă. Mai mult, atât patinoarul, cât și patinele se află de 2 ani într-un depozit de la marginea Bucureștiului. Zac acolo, acoperite de praf”
Cristian Popescu Piedone, Primar Sectorul 5

Patinoar în Sectorul 5 de 10.700 mp!

În 2018, Economat Sector 5 SRL a achiziţionat un patinoar artificial de 10.700 de metri pătraţi (140 de milioane lei), 5.201 de patine de diferite mărimi (1.000 lei/perechea), urşi polari şi pinguini stabilizatori de echilibru pentru începători (15.000 lei fără TVA/bucata).

Conform sursei citate, patinoarul artificial este atât de mare încât nu poate fi amplasat în niciun parc din Sectorul 5. De 2 ani, acesta se află într-un depozit situat la marginea Capitalei.

patinoar 2

Popescu Piedone a subliniat că prioritatea fostei conduceri a Sectorului 5 ar fi trebuit să fie construirea unor instituţii de învăţământ, a unor parcuri, refacerea şi asfaltarea drumurilor sau reabilitarea blocurilor.

„Ca o curiozitate: patinoarul construit de Ion Țiriac în Otopeni, de o dimensiune mai mică, ce-i drept (4.863 de metri pătrați), a costat 3,6 milioane de euro. Iar Sectorul 5, pentru 10.000 de metri pătrați, plătește 30 de milioane de euro”, a scris Primarul pe Facebool.

patinoar 1

Citește și » Oscarurile 2021 se vor desfășura „în persoană”

Sectorul 4

Sectorul 4 are luminițe de Sărbători: „Această lună este una specială”

căutări ale românilor pe Google

Cele mai populare căutări ale românilor pe Google în 2020