Pfizer. Perioada de valabilitate a vaccinului a fost prelungită de la 6 la 9 luni

Pfizer

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a decis prelungirea valabilităţii vaccinului Pfizer de la 6 la 9 luni, iar Comitetul de coordonare a vaccinării a transmis instrucţiuni în întreaga ţară în acest sens.

Valabilitatea vizează loturile depozitate în centrele naţionale la temperaturi cuprinse între -90 grade Celsius şi -60 grade Celsius.

”În urma analizării datelor noi de stabilitate, Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a extins de la 6 luni la 9 luni perioada de valabilitate pentru vaccinul Comirnaty produs de compania Pfizer/BioNTech. Această decizie se aplică şi loturilor fabricate şi eliberate anterior datei de 10 septembrie, depozitate în centrele naţionale la temperaturi cuprinse între -90 grade Celsius şi -60 grade Celsius”, a transmis CNCAV.

Modificări importante pentru vaccinul Pfizer

Sursa a mai precizat că pentru punerea în aplicare a acestei măsuri, stabilită la nivelul Ministerului Sănătăţii şi Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a emis instrucţiunea care să reglementeze gestionarea cu eficienţă a managementului dozelor de vaccin administrate populaţiei, astfel încât procesul de vaccinare să se desfăşoare în cele mai bune condiţii, într-un mediu favorabil şi sigur.

”Documentul a fost transmis ieri direcţiilor de sănătate publică judeţene/a municipiului Bucureşti pentru punerea în aplicare a prevederilor punctuale prevăzute în acest sens. În urma acestei decizii, dozele de vaccin Comirnaty aflate pe lanţul de temperatura ultra joasă (intre -90 grade Celsius şi -60 grade Celsius) în depozitele naţionale au un termen de valabilitate extins, cu 3 luni, până cel mai devreme la finalul acestui an”, a mai transmis CNCAV.

CITEȘTE ȘI » Loteria de Vaccinare: 1.139 de premii în valoare totală de 15 milioane de lei pot fi câștigate

Loteria de Vaccinare

Loteria de Vaccinare: 1.139 de premii în valoare totală de 15 milioane de lei pot fi câștigate

Trotinete electrice în București, noi reguli de folosire

Noi reguli pentru trotinete electrice în București: nu mai au voie pe trotuar + conducătorii pot fi testați cu etilotestul