Prefectul Capitalei, despre posibile noi restricţii în Bucureşti: „Aşteptăm decizii la nivel guvernamental”

Prefectul Capitalei

Prefectul Capitalei Alin Stoica a declarat că CMBSU va luat decizii privind posibilele restricţii în Bucureşti după ce va fi luată o decizie la nivel guvernamental joi şi va exista o întrunire a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă în acest sens.

Întrebat despre faptul că DSP susţine că a transmis analiza de risc, Prefectul Capitalei a precizat că a văzut în Instituţia Prefectului o serie de măsuri, însă fără analiza de risc a DSP Bucureşti, măsuri care încălcau un ordin comun al Ministerului Educaţiei şi al Sănătăţii cât şi alte prevederi legale.

Cele mai importante declarații făcute de Alin Stoica, Prefectul Capitalei:

  • În momentul de faţă sunt în pregătire atât o hotărâre de Guvern, cât şi o şedinţă CNSU. Nu vor fi la fiecare sector decizii separate.
  • Noi aşteptăm în cursul zilei de mâine să se ia decizii la nivel guvernamental, o hotărâre de Guvern şi la nivel de CNSU pe care noi le vom implementa imediat. Şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă ar trebui să fie mâine şi imediat după aceea, dacă noi trebuie să implementăm măsurile, vom face imediat după şedinţă de CMBSU.
  • Printre propuneri sunt şi propuneri care vizează nu numai Bucureştiul, ci şi o parte din judeţul Ilfov. De aceea acolo ar trebui să luăm decizii şi pe zona respectivă şi da, aşa cum am mai spus, Bucureştiul reprezintă un pol economic şi demografic foarte important şi Guvernul este foarte interesat de soarta acestei zone.
  • De la INSP, noi nu avem o comunicare cu INSP. Urmează să primim o analiză, însă ceea ce ne ţine acum pe noi pe loc, Instituţia Prefectului, sunt demersurile de la nivelul guvernamental şi CNSU şi noi urmează să aplicăm deciziile care vor fi luate acolo.

Chestionat despre faptul că DSP Bucureşti susţine că a trimis marţi analiza de riscă şi ce ar mai aştepta concret de la Direcţia de Sănătate Publică, Alin Stoica, Prefectul Capitalei, a comentat:

  • Am trimis astăzi solicitarea către DSP să ne transmită informaţiile pe care le-am solicitat încă de alatăieri. Nu ştiu de ce întârzie. Întrebaţi-i pe dumnealor. Cele 48 de ore, termenul de convocare pentru CMBSU, s-ar calcula din momentul în care am avea analiza făcută.
  • Lipsesc datele respective pentru ca noi să putem să formulăm nişte puncte de vedere mai fundamentate pe nişte date, dar nu ne blochează la momentul acesta o analiză a DSP
  • Am văzut o serie de măsuri propuse şi în măsurile respective nu exist ao analiză de risc, iar unele dintre ele contravin unui ordin comun al Ministerului Educaţiei şi Sănătăţii prin care a fost permisă activitatea fizică în şcoli.
  • Sau sunt în contradicţie cu alte prevederi legale – de exemplu acea normă prin care să se calculeze numărul de persoane care pot fi în acelaşi timp într-un spaţiu comercial, dumnealor propunând un spaţiu de 4 metri, legal este de 7 metri şi, după cum am explicat şi altădată, dacă asigurăm distanţarea de 2 metri faţă de fiecare persoană, ar trebui de fapt să avem 13 metri păstraţi.
  • Le-am cerut să precizeze. Am trimis o adresă prin care le-am cerut să revină asupra lor
Prefectul Capitalei
Prefectul Capitalei – Alin Stoica

Prefectul Capitalei cere monitorizarea fluxului şi numărului de pasageri în mijloacele de transport ale STB

„Au fost propuneri de la membrii CMBSU de exemplu de suplimentare a fluxurilor de vaccinare şi vom ţine cont de lucrul acesta. Au fost propuneri pentru mijloacele de transport în comun ale STB în aşa fel încât să existe nişte fluxuri şi monitorizarea numărului de pasageri care sunt la un anumit moment într-un autobuz şi ţinem cont şi de lucrul acesta. Avem o discuţie cu STB ca să vedem cum putem să îi ajutăm să le implementeze”

Alin Stoica, Prefectul Capitalei

CITEȘTE ȘI » Mall-urile, hypermarketurile, terasele din Sectorul 5 vor fi închise la ora 19.00 în timpul săptămânii şi la 15.00, în week-end

Sectorul 5

Mall-urile, hypermarketurile, terasele din Sectorul 5 vor fi închise la ora 19.00 în timpul săptămânii şi la 15.00, în week-end

parcare

Mai sunt 8 zile în care îți poți reînnoi contractul pentru locul de parcare de reședință