Mall-urile, hypermarketurile, terasele din Sectorul 5 vor fi închise la ora 19.00 în timpul săptămânii şi la 15.00, în week-end

Sectorul 5

Primăria din Sectorul 5 anunţă reducerea programului la toţi agenţii economici din sector, pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

În urma întâlnirii pe care Primarul Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone a avut-o în cursul acestei săptămâni cu Premierul României, Florin Cîţu şi cu ceilalţi primari de sectoare şi în urma apelului făcut de preşedintele Klaus Iohannis către autorităţile locale pentru a veni cu restricţii suplimentare, edilul Sectorului 5 a dispus mai multe măsuri, pentru a limita răspândirea COVID-19.

Potrivit celor mai recente informaţii venite de la Grupul de Comunicare Strategică, în Bucureşti, rata de incidenţa înregistrată la 14 zile a ajuns la 6,37 cazuri la mia de locuitori.

Restricții de pe 25 martie în Sectorul 5

Pentru a proteja sănătatea cetăţenilor din Sectorul 5 şi nu numai, Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a dispus ca începând de pe 25 martie 2021 şi până în 11 aprilie 2021 să se reducă programul agenţilor economici de pe raza sectorului”, a transmis, miercuri, Primăria Sector 5.

Primăria anunţă că în timpul săptămâni mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile etc. vor fi deschise între orele 07.00 – 19.00

În week-end, mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile etc. vor fi deschise între orele 07.00 – 15.00.

Programul farmaciilor din Sectorul 5 nu va fi afectat. Acestea vor funcţiona după programul normal, iar farmaciile non-stop vor avea în continuare program 24 din 24.

Primăria mai anunţă că programul pieţelor agroalimentare de pe raza Sectorului 5 se va modifica după cum urmează:

  • LUNI – VINERI – 07.00 – 17.00
  • SÂMBĂTĂ – DUMINICĂ – 07.00 – 15.00

Locurile de joacă vor rămâne deschise zilnic până la ora 19.00.

”Nu ne dorim carantinarea totală a Capitalei. Este important să încercăm pe cât posibil limitarea răspândirii virusului, fără a afecta prea mult viaţa de zi cu zi. Fac apel la toţi cetăţenii Sectorului 5 pentru a da dovadă de spirit civic. Să respectăm aceste măsuri, pentru că, doar în acest fel, numărul de îmbolnăviri va scădea, iar autorităţile centrale nu vor fi nevoite să impună o carantină totală în ceea ce priveşte Bucureştiul”

Cristian Popescu Piedone, Primarul Sectorului 5

Prefectul Capitalei: „Dispoziţia este nelegală”

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a precizat că decizia primăriei de sector este analizată sub aspectul legalităţii.

„Astfel de decizii se iau de către Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, nu de către primărie. Verificăm legalitatea unei astfel de hotărâri, se face o analiză de legalitate”, a declarat Stoica.

„Dispoziţia este nelegală. Nefiind legală nu ar trebui aplicată, fapt pe care îl trabsmitem domnului primar de la Sectorul 5 acum”

Alin Stoica, Prefectul Capitalei

Primăria Sectorului 5 a transmis, ca răspuns la adresa Prefecturii Capitalei, că în sector a fost convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă.

„Dispoziţia a cărei revocare se solicită are la bază prevederile art. 155 alin (1) lit. d) din OUG nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, care conferă Primarului atribuţii privind serviciile publice asigurate cetăţenilor, de interes local”, a precizat sursa citată.

CITEȘTE ȘI: Vacanțe în Grecia vara 2021 » În ce condiții vom putea merge, unde se poartă mască și ce prețuri sunt

Vacanțe în Grecia vara 2021

Vacanțe în Grecia vara 2021 » În ce condiții vom putea merge, unde se poartă mască și ce prețuri sunt

Prefectul Capitalei

Prefectul Capitalei, despre posibile noi restricţii în Bucureşti: „Aşteptăm decizii la nivel guvernamental”