Vacanțe în Grecia vara 2021 » În ce condiții vom putea merge, unde se poartă mască și ce prețuri sunt

Vacanțe în Grecia vara 2021
Vacanțe în Grecia vara 2021

Vacanțele în Grecia vor fi mult diminuate în acest an, hotelierii așteptându-se la aproximativ jumătate din numărul de turiști de dinainte de pandemie.

În ceea ce privește România, aproximativ 70.000 de turiști ar fi estimarea, a declarat Grigorios Tassios, preşedintele Asociaţiei Hotelierilor din Grecia, aflat în vizită la Bucureşti.

Vacanțe în Grecia vara 2021 » Număr diminuat de turiști

„În 2019, au fost 1,4 milioane de turişti români în Grecia, din care un milion în nordul ţării. Estimăm că cel puţin jumătate din acest număr de oameni vor putea veni anul acesta. Anul trecut, numărul turiştilor a fost de aproximativ 300.000”, a spus Tassios.

Turiștii pot intra în Grecia cu adeverință de vaccinare, test de anticorpi care să arate că au făcut boala de curând sau un test PCR negativ.

„În ceea ce priveşte costurile testelor PCR, care sunt în jur de 50 de euro în România, vom face o încercare, vom sta de vorbă cu reprezentanţii hotelurilor, mai ales cu cei din nordul Greciei, dar şi din insule, pentru a finanţa 50% din costul testului PCR.

Aceasta nu rambursând oamenilor banii, ci oferind servicii suplimentare, fiecare hotel cum poate. De exemplu, vouchere pentru masă sau excursii, în cazul hotelurilor mai mari, iar în cazul celor mici sunt posibile colaborări cu tavernele apropiate”, a explicat reprezentantul hotelierilor greci.

Vacanțe în Grecia vara 2021 » Fără mască pe plajă

Tassios a mai specificat că nu va fi nevoie de mască pe plajă, unde va fi vorba doar de distanțare socială. Protecția facială va fi însă obligatorie în toate celelalte locuri publice.

„Anul trecut, hotelurile noastre au avut un certificat prin care se evidenţia că sunt respectate toate regulile. Acest certificat există la fiecare intrare, la fiecare hotel. Anul trecut, existau foarte multe puncte stricte, de exemplu nu puteai să te serveşti singur la bufet.

De anul acesta, se va schimba. Va fi bufet normal, însă se va purta mască peste tot, distanţă socială şi clienţii vor beneficia de dezinfectante şi de mănuşi de unică folosinţă la bufet, ceea ce arată că intrăm într-un mod de funcţionare normal, fără să insistăm pe reguli stricte”, a declarat Thassios.

Întâlnire la nivel înalt

Haris Theoharis, ministrul elen al turismului s-a întâlnit cu omologul său român, Claudiu Năsui.

„Claudiu Năsui, ministrul Economiei, antreprenoriatului şi turismului, a primit vizita ministrului elen al turismului, Haris Theoharis. Discuţiile au vizat libera circulaţie în UE, în condiţii de siguranţă, în timpul pandemiei de COVID-19 şi posibilitatea deschiderii turismului între cele două ţări”, a informat Ministerul Economiei.

„Suntem pe aceeaşi lungime de undă în privinţa deschiderii turismului în ambele ţări. Grecia este o destinaţie favorită a românilor şi facem eforturi să le facilităm accesul la o vacanţă binemeritată. La nivel tehnic, am discutat posibilitatea acceptării reciproce a documentelor care să asigure un acces facil al turiştilor în ambele ţări. Este posibil să se permită circulaţia liberă cu dovada unui test PCR, test de anticorpi şi certificat de vaccinare anti-COVID.

O decizie în acest sens se va lua de către partea română la nivel de premier, după consultări cu instituţiile din Sănătate. Sănătatea românilor este prioritatea zero a guvernului României. În ordinea priorităţilor urmează vaccinarea populaţiei şi deschiderea economiei, inclusiv a turismului intern şi extern”, a spus Năsui.

„Vizita mea în România şi discuţiile pe care le-am avut atât cu oficiali guvernamentali, cât şi cu alţi actori din zona turismului, au confirmat mai presus de toate profunda şi puternica prietenie greco-română. Consider că am făcut paşi cruciali în scopul realizării reluării fluxurilor turistice.

Ne-am angajat în discuţii detaliate cu privire la cadrul cerinţelor pentru a face acest lucru, modalităţile de implementare a protocoalelor de sănătate, certificatele de vaccinare şi toate procedurile care vor trebui aplicate în lunile următoare. În primul rând, obiectivul nostru este să protejăm sănătatea fiecărui vizitator, oferind în acelaşi timp un nivel ridicat de servicii, în condiţii de siguranţă absolută.

Sunt sigur că înainte de Paşti vom avea plăcerea de a primi un număr mare de turişti români în Grecia. Deci, putem pleca împreună într-o călătorie care ne va duce înapoi la normalitate”, a declarat ministrul elen al Turismului, Haris Theoharis.

Prețuri pentru o vacanță în Grecia în 2021

Deși măsurile de siguranță impuse de autorități au crescut cheltuielile hotelierilor greci cu 5-10%, iar anul trecut veniturile au fost aproximativ un sfert din cele obținute în anii anteriori, grecii susțin că tarifele vor fi aceleași din 2019 și 2020.

„De exemplu, prețul la un hotel de 4 stele va fi de circa 100 de euro de cameră pe noapte, dar poate ajunge și la 200 de euro, în insule. Este important de menționat și că turiștii care aleg să cumpere acum beneficiază de reduceri early booking de până la 25%”, a mai declarat Grigorios Tassios, preşedintele Asociaţiei Hotelierilor din Grecia.

Citește și » Adeverința electronică Covid-19. Care este propunerea Comisiei Europene

Școala Regală

„Școala Regală” a primit undă verde din partea Consiliului Local al Sectorului 1

Sectorul 5

Mall-urile, hypermarketurile, terasele din Sectorul 5 vor fi închise la ora 19.00 în timpul săptămânii şi la 15.00, în week-end